Tuukka Rask mursi sormensa juuri ennen playoffeja – “Torjuminen ei tunnu miellyttävältä”

Tuukka Rask Boston Bruins - pallomeri.net

Boston Bruinsin ykkösmaalivahti Tuukka Rask koki kiusallisen loukkaantumisen juuri playoffien alla, kun hän mursi räpyläkädestään sormen.

Boston Bruinsin maalivahti Tuukka Rask kärsii sormimurtumasta pudotuspelien alla. Rask kertoo Bruinsin nettisivuilla vamman tulleen boksihyppelyharjoituksessa joitakin viikkoja sitten. Hän ei kuitenkaan ole huolissaan pelikunnostaan playoffeja ajatellen.

– Se on paranemassa, joten en olisi huolissani. Löin sen laatikon reunaan ja sormi murtui hieman. Ei siinä ole mitään suurta, mutta kiekkojen torjuminen ei tunnu miellyttävältä, Rask totesi.

Raskille vamma on valitettavan tuttu.

– Minulla on ollut sama vaiva kilpikädessä. Nyt vamma on hanskakädessä, joten tilanne on hieman erilainen. On kuitenkin kulunut jo kaksi tai kolme viikkoa, joten olen aika optimistinen, että voin laittaa normaalin pelihanskani käteen jo ensi viikolla, Rask mietti.

Bostonin päävalmentajan Bruce Cassidyn mukaan Boston valmistautuu antamaan Raskille lepoaikaa peluuttamalla kakkosvahti Jaroslav Halakia ensimmäistä varsinaista pudotuspelikierrosta edeltävissä peleissä. Cassidyn mukaan molempia maalivahteja tarvitaan pudotuspeleissä, mutta Torontoon eristäytyvässä ryhmässä on varmuuden vuoksi vielä kaksi varaveskaria.

– Valitsimme neljä maalivahtia varmistaaksemme, ettemme joudu peluuttamaan maalivahtia, jolla ei ole harjoituksia alla. Koskaan ei voi tietää, mitä tapahtuu. Tuon pelipaikan kanssa ei voi olla liian varovainen, Cassidy sanoi.

– Olisin yllättynyt, jos yksi maalivahti pelaisi nyt tauon jälkeen kaikki minuutit kaikissa peleissä. Tilanne on niin erilainen. Mutta katsotaan, mitä tapahtuu, arvioi Rask.

Bostonin kausi jatkuu 2. elokuuta Philadelphiaa vastaan, jolloin molemmat joukkueet aloittavat urakkansa niin sanotussa sijoitusturnauksessa.

Tsekkaa myös: NHL Playoffs 2020: Näin pudotuspelit pelataan – kaavio ja otteluohjelma


Pelaajat:
Joukkueet: