Tuukka Rask passitettiin karanteeniin – “Kaikenlaiset punaiset valot alkoivat vilkkua”

Tuukka Rask Boston Bruins - pallomeri.net

Boston Bruinsin ykkösmaalivahti Tuukka Rask paljasti medialle syyn miksi hän on ollut sivussa joukkueen toiminnasta parin päivän ajan.

Boston Bruinsin Tuukka Rask joutui olemaan poissa joukkueensa toiminnasta parin päivän ajan ja koska NHL:n linjaukset pelaajien terveydentilan kommentoinnista ovat poikkeuksellisen tiukat, ei Raskin tilasta annettu minkäänlaista tietoa.

Rask itse paljasti maanantaina medialle, että hän joutui kahdeksi päiväksi karanteeniin mahdollisesti koronavirukseen viittaavien oireiden takia. Testit osoittautuivat kuitenkin negatiivisiksi.

– Ei ollut helppoa maata sängyssä kahta päivää karanteenin takia. Yritän nyt päästä vireeseen, saada jalat liikkeelle. Tässä on vielä pari ottelua jäljellä ennen pudotuspelikierrosta. Olen varma, että pääsen normaalille tasolle parin seuraavan päivän aikana, Rask kertoi.

– Minulla oli yskä, joten ilmoitin siitä sovelluksessa. Kaikenlaiset punaiset valot alkoivat vilkkua, ja olin karanteenissa kaksi päivää. Annoin kaksi negatiivista testiä sen jälkeen, joten se oli sillä selvä. Sain palata tänään. NHL haluaa olla hyvin varovainen näiden juttujen kanssa. Jos on oireita, ja testi onkin positiivinen, niin siinä vaiheessa voi olla jo viettänyt paljon aikaa monen joukkuekaverin kanssa, Rask selitti.

Bruins pelaa seuraavan kerran Suomen aikaa torstain vastaisena yönä, kun itäisen konferenssin sijoitusottelussa vastaan luistelee Tampa Bay Lightning. Rask uskoo olevansa silloin pelikunnossa.

– Minulla on edelleen pieni yskä, mutta testi oli negatiivinen, ja ainoastaan sillä on minulle merkitystä. En ole huolissani yskästä, Rask sanoi.

Lue myös: NHL Playoffs 2020: Näin pudotuspelit pelataan – kaavio ja otteluohjelma


Pelaajat:
Joukkueet: