Lehti: Tuukka Rask avasi NHL-kautensa keskeyttämisen syyt – “Tyttäreni tarvitsi lääkärin hoitoa”

Tuukka Rask henri kontinen tennis

Tuukka Rask puhui Boston Heraldin haastattelussa ensimmäistä kertaa julkisesti syistä, joiden vuoksi hän lähti kotiin NHL-kuplasta.

Boston Bruinsin Tuukka Rask joutui melkoisen huhumyllyn ja kohun kohteeksi, kun hän ilmoitti vetäytyvänsä NHL:n pudotuspeleistä. Rask sai yllättävän päätöksensä jälkeen niskaansa rekkalastillisen rapaa, mutta pysyi vaiti.

Nyt, kun pöly on laskeutunut, vahvisti Rask oman puolensa tarinasta Boston Heraldin haastattelussa.

– Sain puhelun vaimoltani. Tyttäreni oli sellaisessa tilassa, jossa hän tarvitsi lääkärin hoitoa, eikä hän voinut hyvin. Siinä hetkessä minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin lähteä kotiin. Se oli niin yksinkertaista. Päätös oli melko helppo. Minua häiritsi se ajatus, että ihmiset ajattelivat, että lähdin muka sen takia, etten pitänyt olostani kuplassa. En aio kyllä valehdella, kuplahan oli kauhea. Mutta jos minulla ei olisi ollut syytä lähteä, en tietenkään olisi lähtenyt, Rask kertoo.

Nyt Raskin perheessä kaikki voivat jälleen hyvin ja Rask kokee, että hänen päätöksellään oli vahva osuus siihen.

– Perheeni oli onnellinen, kun tulin kotiin. Koska asiat normalisoituivat melko pian, tiesin tehneeni oikean päätöksen. Eikä sillä ollut mitään tekemistä jääkiekon tai kuplan kanssa. Kyse oli siitä, että tein päätöksen ja menin sen mukaisesti. Se on eri asia, kun voin sanoa, että “isi tulee kahden viikon päästä kotiin”, kun lähdemme pidemmälle reissulle, mutta jos nyt olisin sanonut tyttärelleni, että ”kuule, en tiedä, milloin tulen kotiin” ja se olisi vaikuttanut hänen terveyteen negatiivisesti, niin se ei olisi palvellut yhtään ketään, Rask sanoo.

Rask myös kiistää painokkaasti huhut hänen lähtöhaluistaan.

– En halua pelata minkään muun joukkueen kuin Bruinsin puolesta. Olen ollut täällä pitkään ja organisaatiosta on tullut todella tärkeä minulle. Bostonista on tullut perheellemme koti.

Raskin nykyinen sopimus umpeutuu alkavan kauden jälkeen.

– Keskityn nyt ensi kauteen ja toivottavasti vielä pariin sen jälkeiseenkin kauteen. Sitten voin siirtää soihdun seuraavalle. Haluan auttaa organisaatiota niin paljon kuin pystyn. Haluan päättää urani täällä, Rask toteaa.

Tsekkaa myös: Markus Nutivaara treidattiin NHL:ssä – uusi seura Florida Panthers


Pelaajat:
Joukkueet: