Video: TUTO:n Juho Mäkelälle neljän ottelun pelikielto – hyppytaklaus osui FPS-pakkia suoraan kupoliin

Juho Mäkelä TUTO / Pallomeri.net

TUTO:n Juho Mäkelä seuraa sivusta joukkueensa neljä seuraavaa peliä saatuaan pelikiellon päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Torstaina 29.10.2020 pelatun Mestis-kierroksen TUTO-FPS -ottelu poiki varsin ankaria jatkoseuraamuksia, kun TUTO-hyökkääjä Juho Mäkelä sai neljän ottelun pelikiellon.

Mäkelän rangaistus tuli tilanteesta, jossa hän taklasi FPS-pakki Paavo Tyniä ottelun toisessa erässä. Mäkelän taklaus näyttää jopa melko puhtaalta ensimmäisestä kuvasta, mutta uusinnat paljastavat, että taklauksessa oli monta asiaa pielessä.

Mainos alkaa:

Mestiksen kurinpitoryhmä toteaa päätöksessään, että taklaus kohdistuu taklattavissa olevaan pelaajaan ja itse taklaus suoritetaan hyväksyttävästä suunnasta. Ongelmaksi muodustuvat kuitenkin osumakohta, saatto sekä se tosiasia, että Tynin peli päättyi taklauksen myötä.

– Mäkelän olkapää / käsivarsi osuu taklauksen yhteydessä vastustajaa suoraan päähän. Näin kyseessä on edellä kuvatun sääntökohdan tarkoittama päähän kohdistunut taklaus ja siten rangaistava teko, päätöksessä luonnehditaan.

– Kurinpitoryhmä on ottanut seuraamusharkinnassa korottavana tekijänä huomioon, että Mäkelän asento kasvaa ja hänen luistimensa irtoaa jäästä taklauksen yhteydessä. Niin ikään tulee huomioida, että vastustaja on joutunut jättämään ottelun kesken taklauksen seurauksena, päätöksessä avataan.

Mäkelä sai tästä niin sanotusta “hyppytaklauksestaan” ottelussa 5+20 minuutin rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta.

TUTO voitti ottelun maalein 6-3.

TUTO:n Juho Mäkelä sai tästä taklauksesta neljän ottelun pelikiellon:

Katso myös: Video: Kimmo Timonen Mestis-pelin kommentaattorina – poika iski uransa avausmaalin Suomessa


Joukkueet: