TUTO ei luovuta! – Seura vie Liigan hylkäyspäätöksen Urheilun oikeusturvalautakunnan käsitelväksi

TUTO

TUTO Hockey on päättänyt katsoa liigalisenssiasian loppuun saakka ja vie tapauksen nyt Urheilun oikeusturvalautakunnan käsiteltäväksi.

TUTO Hockey Oy tiedottaa valittaneensa Liigan päätöksestä olla myöntämättä seuralle liigalisenssiä. Seura jätti nyt valituksen Urheilun oikeusturvalautakuntaan.

Liigan lisenssikomitea päätyi viime vuoden lopulla hylkäämään seuran lisenssihakemuksen ensi kaudeksi myös sen jälkeen, kun TUTO oli täydentänyt hakemustaan. Lisenssikomitean puheenjohtaja Jaakko Luumi sanoi tuollin, ettei seuran taloustilanne ole ollut Liigan lisenssikriteerien mukainen. Myös urheilullisen menestyksen suhteen seuran toimintaa ei ole katsottu riittäväksi.

Seura ilmaisee tiedotteessaan valituksensa tavoitteiksi verrata omaa toimintaansa muihin joukkueisiin ja osoittaa päätöksentekoon liittyvät ongelmat ja jopa epätasa-arvon.

– Lisäksi TUTO tunnistaa nyt käynnissä olevan prosessin puutteellisuuden. Normaalisti nousun perusteena pitää olla voitettu mestaruus sekä selkeä ja oikeudenmukainen karsintajärjestelmä ilman mahdollisia kynnysrahoja. Valitettavasti TUTO:lla ei viime kaudelta ole Espoon tavoin mestaruutta. Mutta nyt kyse ei ole siitä, vaan siitä, että Liiga itse määrittelemissään pelisäännöissä jätti kyseisen vaatimuksen nyt käynnissä olevan prosessin osalta pois. Liigan avauduttua kaikki olivat oikeutettua hakemaan lisenssiä ja julkisuudessa jopa ihmeteltiin saatujen hakemusten vähyyttä, seuran tiedotteessa todetaan.

Seura kertoo huomanneensa hakuprosessin edetessä täydellisiä puutteeita kaikissa prosessin osa-alueissa.

– Huomasimme yksilöiden edun ajavan yhteisön edun edelle. Mutta tärkeimpänä huomasimme, että myös meillä on kaikki lisenssiin oikeutettavat vaatimukset kunnossa tai ainakin siten, miten vaatimuksia on historiassa tulkittu. Halutessa myös meidät olisi voinut valita, seuran tiedotteessa todetaan.

TUTO selvittää valituskirjelmässään Urheilun oikeusturvalautakunnalle esittäneensä muun muassa herkkyyslaskelmilla, että sillä on myös taloudellinen toimintakyky pelata SM-liigaa. Seura vannoo taistelevansa loppuun saakka ja kiittää saamastaan tuesta muita Mestis-joukkueita, pelaajayhdistystä sekä naapuriseura Turun Palloseuraa.

– Ilman TPS:n vahvaa tukea emme olisi pystyneet jättämään uskottavaa hakemusta, tiedotteessa sanotaan.

Tsekkaa myös: Juuse Saros sai täysin uskomattoman jäähyn – tuomari antoi kahden minuutin rangaistuksen torjuntaliikkeestä


Joukkueet: