Taistelu päättyi pettymykseen – Urheilun oikeusturvalautakunta hylkäsi TUTO:n valituksen

TUTO (urheilun oikeusturvalautakunta)

Urheilun oikeusturvalautakunta hylkäsi TUTO:n valituksen, joten seuran taistelu liigapaikan puolesta päättyy tällä erää.

Urheilun oikeusturvalautakunta on hylännyt TUTO:n valituksen, jonka seura teki Liigan hylättyä heidän lisenssihakemuksensa. Päätöksessään lautakunta totesi, ettei seura täyttänyt Jääkiekkoliiton ja Liigan välisen sopimuksen mukaisia liigalisenssin myöntämisen edellytyksiä.

Oikeusturvalautakunnan mukaan Liigan lisenssikomitea ei menetellyt asiassa sääntöjen vastaisesti eikä ylittänyt harkintavaltaansa, kun komitea päätti olla myöntämättä TUTO:lle liigalisenssiä kaudelle 2024–2025.

– On hyvä asia, että TUTO:n hakemukseen liittynyt prosessi on nyt saatu päätökseen ja Urheilun oikeusturvalautakunta on vahvistanut Liigan lisenssikomitean tekemän ratkaisun olleen asianmukainen, lisenssikomitean puheenjohtaja Jaakko Luumi sanoo Liigan tiedotteessa.

TUTO:n hallituksen puheenjohtaja Tuomas Haanpää puolestaan kommentoi päätöstä MTV:lle antamassaan haastattelussa.

– Päätöksessä on 60 sivua, joten tutkittavaa ja luettavaa on. Tätä päätöstä meidän tulee kunnioittaa ja pulinat pois. TUTO:n tavoite on ollut pelata Liigaa ja se tavoite ei muutu. Nyt pitää nöyränä tehdä hommia paremmin kaukalossa ja toimistolla, jotta tavoite saavutetaan, Haanpää toteaa.

Tsekkaa myös: Panthers-jäähyt aiheuttivat tungoksen – Eetu Luostarinen ja Niko Mikkola saivat todeta jäähyboksin ahtauden


Joukkueet: