MTV: Liiga ja Heikki Hiltunen tekivät TUTOlle tylyn tempun – “Pitää miettiä miten toimitaan”

Heikki Hiltunen Liiga

Liiga hylkäsi TUTOn lisenssihakemuksen ja seura jäi ihmettelemään tapaa, jolla etenkin puheenjohtaja Heikki Hiltunen prosessissa toimi.

Liigan lisenssikomitea päätti hylätä TUTOn lisenssihakemuksen. Liiga kertoi lisenssikomitean päätöksestä maanantaina iltapäivällä. TUTO Hockey Oy:n hallituksen puheenjohtaja Tuomas Haanpää hämmästelee MTV:n mukaan muun muassa Liigan hallituksen puheenjohtajan Heikki Hiltusen toimintaa hakemusprosessin yhteydessä.

Haanpää kertoo, että hän sai tietää komitean kannasta vain muutamia minuutteja ennen kuin Liiga toi asian julkisuuteen.

– Pitää käydä nyt perusteet läpi ja mietitään sen jälkeen, että miten toimitaan. Meillä on ollut toiveissa se, että saisimme hyvää tiekarttaa myös tulevaisuutta ajatellen. Käymme nyt kohdat ajatuksen kanssa läpi ja pyydämme sitten tarkennuksia, Haanpää totesi MTV:lle antamassaan haastattelussa.

Liigan lisenssikomitean puheenjohtaja Jaakko Luumi vahvistaa MTV:lle, että Liigan näkökulmasta TUTOn hakemus on nyt loppuunkäsitelty. Seuralla on kuitenkin vielä mahdollisuus valittaa päätöksestä Urheilun oikeusturvalautakuntaan.

Lisenssiprosessiin ja lisenssikomitean tuoreeseen päätökseen liittyy MTV:n mukaan myös erikoisia piirteitä, sillä Liigan johdon piti palaveerata TUTOn sikariportaan kanssa lisenssihakemuksen kriteeripykälistä. Liigan hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen kuitenkin siirsi palaveria jatkuvasti eteenpäin. Haanpää kertookin nyt, ettei palaveria koskaan pidetty. Tämän myötä lisenssikomitean päätöksestä ilmeni TUTOn kannalta yllättäviä kohtia.

– Onhan tämä vähän ihmeellistä, Haanpää ihmetteli.

Tsekkaa myös: SM-liiga teki päätöksen – TUTOn lisenssihakemus hylättiin


Joukkueet: