Jättiyllätys! TUTO haki Liiga-lisenssiä ensi kaudeksi

Henri Risikko Valtteri Virtanen Jokerit TUTO Mestis - Pallomeri.net

Liiga-lisenssiä on hakenut ensi kaudeksi peräti 17 joukkuetta. Suurin yllätys on se, että mukana on myös turkulainen TUTO Hockey.

Jo ennakkoon oli tiedossa, että Mestiksestä tulee Kiekko-Espoo hakemaan lisenssiä, sillä seura oli valmis viemään asian jopa oikeuteen asti, mikäli Liiga ei olisi ottanut hakemuksia vastaan. Kiekko-Espoon mahdollisuuksia onkin pidetty hyvänä, jotta paikka Liigasta aukeaisi kaudeksi 2024-2025. Myös se oli tiedossa, että Helsingin Jokerit ei tule hakemaan paikkaa Liigaan, vaan seura tavoittelee nousua kaudeksi 2025-2026.

Torstaina jysähti sitten melkoinen uutispaukku, kun lisenssitoimikunnan puheenjohtaja Jaakko Luumi kertoi, että yhteensä 17 joukkuetta on hakenut lisenssiä. Nimittäin mukana on myös TUTO, joka hakee paikkaa Liigaan kaudeksi 2024-2025.

– Liigaseurojen lisäksi Kiekko-Espoo ja TuTo ovat hakeneet lisenssiä, kommentoi Luumi IS:lle.

Liiga kertoi medialle torstaina, että lisenssihakemukset tullaan käsittelemään tämän vuoden aikana, joten uutisia mahdollisista uusista joukkueista saadaan ensi vuoden puolella. Se on varmaa, että sekä Kiekko-Espoo että TUTO eivät voi molemmat nousta, sillä Liiga on omissa ehdoissaan rajannut joukkuemäärän maksimissaan 16 joukkueeseen.


Joukkueet: