Turkin sankarin tuuletus tutkintaan – pelikieltoa luvassa?

Turkin Merih Demiral
Kuva: Getty Images

EM-kisojen neljännesvälierissä Turkin sankariksi kahdella maalilla nousseen Merih Demiralin tuuletus on nostattanut kohun.

26-vuotias Demiral viimeisteli kaksi maalia, kun Turkki kaatoi Itävallan maalein 2-1 ja eteni jalkapallon EM-kisojen puolivälieriin, joissa se kohtaa lauantaina Hollannin. Demiralia uhkaa nyt kuitenkin pelikielto, sillä UEFA on kertonut aloittaneensa tutkinnan miehen tuuletuksesta.

Demiral juhli maalia tekemällä käsillään “susitervehdyksen”, joka on Bildin mukaan turkkilaisen äärikansallisen Harmaat sudet -järjestön symboli. Kyseinen järjestö on Turkissa toimivan äärioikeistoon kuuluvan Kansallismielisen toimintapuolueen puolisotilaallinen liittolainen.

Mainos alkaa:

Saksalaistoimittaja Tobias Huchin mukaan kyseinen käsimerkki on verrattavissa natsisaksalaisten suosimaan käsitervehdykseen, koska Adolf Hitler on yksi Harmaat sudet -järjestön aatteellisista esikuvista.

Demiral kommentoi elettään itävaltalaiselle Kronen Zeitungille:

– Tuuletukseni on osa turkkilaista identiteettiäni. Näin faneja, jotka tekivät eleen katsomossa, joten tein sen itsekin.

Turkin näkökulmasta pahimmassa tapauksessa Demiral saa tempustaan pelikieltoa ja joutuu sivuun tärkeästä EM-puolivälierästä.

Turkin sankarin tuuletuksesta nousi kohu:

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

Katso myös: Törkeä temppu – Itävallan Marcel Sabitzer sai kolikon päähänsä kesken EM-ottelun


Pelaajat:
Joukkueet: