Turkin MM-selostaja sai kenkää kesken pelin hämmästyttävästä syystä

Turkin MM-selostaja sai monoa kesken Kanada-Marokko -ottelun

Qatarin MM-kisoista lähetyksiä Turkin televisioon tehnyt selostaja Alper Bakircigil sai uskomattomasti potkut kesken ottelun.

Turkista kuului kummia, kun paikallisella TV-kanavalle Qatarin MM-kisoja selostanut Alper Bakircigil sai potkut keksen ottelun. Syy potkuihin oli myös uskomaton. Hän näet sai monoa lausuttuaan väärän nimen Kanadan ja Marokon välisessä ottelussa.

Entistä härskimmän irtisanomisesta tekee se, että selostaja tosiaan sai potkut puoliajalla eikä enää selostanut ottelun toista jaksoa.

– Minut on irtisanottu TRT:ltä, jossa työskentelin ylpeänä useita vuosia. Erot ovat osa rakkautta. Toivottavasti tiemme kohtaavat vielä, hyvästi, Bakircigil kirjoitti omalla Twitter-tilillään

Useiden lähteiden mukaan potkujen syynä on Turkin legendaarisen hyökkääjän Hakan Sükürin nimen lausuminen suorassa lähetyksessä. Bakircigil mainitsi lähetyksessä, että Sükür teki vuonna 2002 MM-historian nopeimman maalin.

Süküristä on tullut erittäin epäsuosittu kotimaassaan sen jälkeen, kun hän lähti mukaan politiikkaan. Sükür on yhdistetty Fethullah Guleniin, jota Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan syyttää Turkin vuoden 2016 vallankaappausyrityksestä. Näin ollen vaikuttaisi, että kanavaa on painostettu poikkeuksellisiin potkuihin Turkin valtiojohdon taholta.

Tsekkaa myös: Osuuko “TikTok-aikamatkustaja” oikeaan? – Ennusti nyt MM-finaalin lopputuloksen