Video: Turkin EM-avaus meni aivan vihkoon – pakki teki kyseenalaista historiaa, maalivahti tumpeloi huolella

Turkin surkea EM-avaus / Pallomeri.net

Turkin EM-avaus meni täysin pipariksi ja Italia antoi kunnolla selkään. Tosin turkkilaiset itse myös sähelsivät takaiskumaaleissa.

EM-kisojen avausottelussa kupletin juoni oli tällä kertaa harvinaisen selkeä, kun Italia löi Turkin maan rakoon selvin 3-0-lukemin. Italia oli ehdottomasti kaikin tavoin parempi joukkue. Tätä kuvastaa maalien lisäksi myös tilastot. Laukaukset maalia kohti olivat Italille 8-0 ja maalintekoyritykset puolestaan lukemin 24-3.

Turkki ei kuitenkaan vain hävinnyt paremmalleen, vaan myös itse auttoi tapahtumia. Toisella jaksolla Turkin muuri viimein murtui, kun 53. minuutilla toppari Merih Derimal ohjasi Italian keskityksen omaan maaliin.

Ei ole aivan selvää mitä Derimal yritti tehdä ja syntyikö maali vain siksi, että Derimal menetti tasapainonsa ratkaisevalla hetkellä, mutta kisat kuitenkin avattiin hänen omalla maalillaan. Derimal teki samalla varsin kyseenalaista historiaa, sillä koskaan aiemmin ei EM-kisojen maalisaldoa ole avattu omalla maalilla, joten Derimal jää EM-kisojen historiaan varsin kiusallisella tavalla.

Turkin saama läksytys huipentui 79. minuutilla, kun maalivahti Ugurcan Cakir antoi kerrassaan surkean avauksen suoraan italialaisille ja jälki oli tylyä. Italian pelaajat namuttelivat tästä ilmaisherkusta todella kauniin syöttöyhdistelmän, jonka päätteeksi Lorenzo Insigne upotti loppulukemat taululle.

Turkin Merih Derimal ohjaa Italian avausmaalissa pallon omaan rysään:

Maalivahti Ugurcan Cakir antaa karmaisevan harhasyötön, josta Italia pääsee namuttelemaan loppulukemat:

Katso myös: Video: Pelaajayhdistys lähetti upealla tavalla tsempit Huuhkajien EM-kisajoukkueelle


Joukkueet: ,