Tuomo Ruutu on seuraava suomalainen NHL-valmentaja – liittyy Florida Panthersin valmennustiimiin

Tuomo Ruutu

Florida Panthers pamautti suomalaisittain erittäin upean uutisen, kun seura tiedotti, että Tuomo Ruutu liittyy joukkueen valmennustiimiin.

NHL-seura Florida Panthers tiedotti myöhään tiistai-iltana suomalaisittain erittäin kovan uutisen, kun seura paljasti, että Tuomo Ruutu on joukkueen uusi apuvalmentaja.

Ruutu liittyy näin ollen suomalaisten NHL-valmentajien hyvin harvalukuiseen joukkoon Teppo Nummisen (Buffalo Sabresin apuvalmentaja 2011-2014), Jussi Parkkilan (Colorado Avalanchen maalivahtivalmentaja 2017-) ja Alpo Suhosen (Winnipeg Jetsin apuvalmentaja 1989-1990 ja 1992-1993, Toronto Maple Leafsin apuvalmentaja 1998-2000 ja Chicago Blackhawksin päävalmentaja 2000-2001) rinnalle.

Ennen Florida-pestiään Ruutu ehti toimia Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen apuvalmentajana sekä New York Rangersin organisaatiossa pelaajakehitystehtävissä.

– Olemme ylpeitä, että voimme toivottaa hänet tervetulleeksi ja saamme hänet Joel Quennevillen valmennustiimiin. Uskomme, että hänen kokemuksensa pelaajana ja työnsä pelaajakehityksessä tulee olemaan korvaamaton lisä organisaatioomme, Panthersin GM Bill Zito sanoi seuran tiedotteessa.

Tsekkaa myös: Video: Veri lensi NHL:n finaaliavauksessa – Montrealin Brendan Gallagher jyrättiin päälleen jäähän


Pelaajat:
Joukkueet: