Tuomas Sammelvuo teki todellisen sensaation Venäjällä – luotsasi joukkueensa mestaruuteen

Tuomas Sammelvuo teki todellisen sensaation Venäjällä – luotsasi joukkueensa mestaruuteen

Tuomas Sammelvuo teki todella kovan tempun Venäjällä, kun suomalaisen luotsaama Kemerovo paineli Venäjän mestaruuteen voitoin 3-1.

Kemerovo lähti Venäjän liigan finaaleihin selvänä altavastaajana, sillä vastassa oli Eurooppaa suvereenisti hallitseva Zenit Kazan. Vastustajan kovuudesta kertoi karua kieltä se fakta, että Zenit Kazan oli voittanut Venäjän liigan mestaruuden viidesti putkeen. Puolestaan Mestarien liigan voittoa joukkue oli juhlinut neljästi peräkkäin.

Sammalvuon miehistö ei kuitenkaan lähtenyt nöyristelemään, vaan se aloitti finaalisarjan kovalla raivolla, Kemerovo voittikin molemmat vieraspelinsä ja siirtyi 2-0-johtoon.

Zenit Kazan nappasi avausvoittonsa kolmannessa ottelussa, joten finaalisarja heräsi jälleen kunnolla henkiin. Kemerovo kuitenkin katkaisi jättiläisen flow’n välittömästi neljännessä ottelussa, kun joukkue paineli mestaruuteen erävoitoin 3-1.

Näin ollen viime kaudella neljänneksi sijoittunut Kemerovo pääsi juhlimaan seurahistoriansa ensimmäistä Venäjän mestaruutta. Ei ihme, että Tuomas Sammelvuo vietiin jo aikaisemmin Venäjän maajoukkueen päävalmentajaksi, sillä sen verran vakuuttavaa jälkeä suomalainen on tehnyt.

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut