Video: Ilveksen Tuomas Salmela tuomittiin kolmen ottelun pelikieltoon päähän kohdistuneesta taklauksesta

Tuomas Salmela Ilves / Pallomeri.net

Liigan kurinpitodelegaatio tiedotti, että Ilveksen Tuomas sai kolmen ottelun pelikieltoon päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Liigan kurinpitodelegaatio tiedotti torstaina, että Ilveksen puolustaja Tuomas Salmela on asetettu kolmen ottelun pelikieltoon. Taustalla on Ilves-Lukko -ottelussa tapahtunut tilanne, jossa Lukon Scott Pooley sai osuman päähänsä Salmelan taklauksesta. Salmela sai tilanteesta itse ottelussa ulosajon ja Liigan kurinpitodelegaatio katsoi taklauksen lisärangaistuksen arvoiseksi.

– Kurinpitodelegaatio toteaa, että videotallenteen mukaan llveksen puolustusalueen laidassa on kamppailutilanne, josta Pooley saa kiekon haltuunsa ja kääntyy lähteäkseen luistelemaan kohti Ilveksen maalia. Samanaikaisesti Ilveksen painottoman puolen puolustajana tilanteessa pelaava Salmela on liukunut kohti tilannetta ja taklaa kiekollista Pooleya. Taklaus tulee Pooleyn etuviistosta. Taklauksen aiheuttamassa kontaktissa tapahtuu osuma Salmelan olkapäästä Pooleyn päähän ja tämän lisäksi myös vartalokontakti. Kurinpitodelegaatio toteaa, että Salmelan taklaus kohdistuu ensimmäisenä Pooleya päähän. Edelleen kurinpitodelegaatio toteaa, että vastustajan päähän osuminen olisi ollut vältettävissä suuntaamalla taklaus paremmin vartaloon, kurinpitodelegaation päätöksessä todetaan.

Liiga kertoi ennen kauden alkua, että päähän kohdistuneista taklauksista tuomitaan lähtökohtaisesti viiden ottelun pelikielto, mutta jos tietyt reunaehdot täyttyvät, niin päähän kohdistuneesta taklauksesta voidaan tuomita lievempikin rangaistus. Dlegaatio kertoo myös päätöksessään miksi Salmelan taklausta ei nähty viiden pelin arvoisena.

– Rangaistusharkinnan osalta kurinpitodelegaatio toteaa, että pelitilanteessa tapahtuu sinänsä normaali puolustajan suorittama taklaus kiekolliseen vastustajaan. Rangaistavan taklauksesta tekee sen osuminen päähän. Delegaatio on harkinnut, että Salmelan taklaus arvostetaan lievemmäksi kuin 5 ottelun arvoisena, koska Salmela tulee taklaukseen maltillisella vauhdilla edestäpäin ja hän kohdistaa taklauksen vartalolinjaan. Pelikiellon pituuden osalta delegaatio on ottanut rangaistusharkinnassa edellä todetut seikat sekä tilanteen kokonaisuudessaan huomioon. Kurinpitodelegaatio pitää Salmelan taklausta kolmen ottelun pelikiellon arvoisena, delegaatio perustelee.

Tuomas Salmela sai kolmen ottelun pelikiellon tästä taklauksesta:

Katso myös: Video: Kakkua tuli – Ville Lajunen sai kahden ottelun pelikiellon rumasta mailaniskustaan


Joukkueet: