Video: Hokin Tuomas Komulainen ajoi suoraan numeroihin – tuloksena kahden ottelun pelikielto

Tuomas Komulainen Hokki / Pallomeri.net

Kajaanin Hokin Tuomas Komulainen seuraa kaksi seuraavaa ottelua katsomosta ajeltuaan vastustajaa rumasti selkään.

Kajaanin Hokin ja Kiekko-Espoon välinen Mestiksen lauantain kierroksen ottelu johti kurinpitotoimenpiteisiin, kun Mestiksen kurinpitoryhmä ilmoitti keskiviikkona, että Hokin Tuomas Komulainen on asetettu kahden ottelun pelikieltoon.

Kyse oli tilanteesta, joka tapahtui ottelun kolmannessa erässä, kun Komulainen ajoi kulman tuntumassa Kiekko-Espoon pelaajaa kovalla voimalla suoraan selästä laitaan.

Mainos alkaa:

– Taklaus kohdistuu taklattavissa olevaan pelaajaan. Kuitenkin on selvää, että taklaus kohdistuu suoraan vastustajan selkään. Koska vastustaja ei käänny äkillisesti ennen taklausta, ei hänen voida olettaa tiedostavan, että häneen kohdistuu taklaus nimenomaisesti selkäpuolelta. Edelleen koska vastustaja on laidan tuntumassa selin kentälle päin haavoittuvassa asennossa, on kyseessä kurinpitoryhmän näkemyksen mukaan edellä kuvatun sääntökohdan tarkoittama selästä taklaus ja siten rangaistava teko, kurinpitopäätöksessä todetaan.

– Kurinpitoryhmä katsoo, että Komulaisen olisi pitänyt tiedostaa paremmin vastustajan pelaajan haavoittuva asento. Tästä huolimatta taklaava pelaaja päättää viedä taklauksen loppuun verraten kovalla voimalla osuen vastustajaa nimenomaisesti selkään. Seuraamusharkinnassa tulee edelleen huomioida, että verraten kovalla voimalla suoritettu kontakti haavoittuvassa asennossa olevaan vastustajaan voi aiheuttaa vaarallisen iskeytymisen laitaa vasten ja siten merkittävän loukkaantumisriskin, kurinpitoryhmän päätöksessä perusteltiin rangaistuksen taustoja.

Komulaiselle tuomittiin itse ottelussa tilanteesta 2+10 minuutin rangaistus. Kiekko-Espoo voitti ottelun maalein 2-1.

Hokin Tuomas Komulainen sai tästä taklauksesta kahden ottelun pelikiellon:

Katso myös: Video: Vegasin alkushow NHL-avauksessa mykistävää katseltavaa


Joukkueet: