Video: Tuomarivirhe vei Liettuan jatkopaikan MM-koriksessa – päävalmentaja antoi palaa pressissä

Video: Tuomarivirhe vei Liettuan jatkopaikan MM-koriksessa – päävalmentaja antoi palaa pressissä

Koripallon MM-kisoissa nähtiin harmillinen tuomarivirhe, joka osaltaan ratkaisi Liettua-Ranska-ottelun ja siten katkaisi Liettuan tien turnauksessa.

Liettuan koripallomaajoukkueen taival MM-kisoissa päättyi katkeralla ja karulla tavalla, kun tuomarivirhe näytteli valitettavan suurta osaa ratkaisussa. Liettua hävisi lauantaina jatkolohko-ottelun Ranskaa vastaan ja tie turnauksessa nousi pystyyn.

Peliaikaa oli jäljellä 30 sekuntia ja Liettua oli pisteen tappiolla, kun heidän vapaaheittonsa jäi pomppimaan koriraudan ylle ja Ranskan pelaaja löi pallon pois, mutta teki sen niin, että hänen kätensä osui korirautaan. Tämän johdosta olisi tuomarin pitänyt tuomita tilanteesa Liettualle pisteen arvoinen kori, koska Ranskan pelaaja syyllistyi korinhäirintään.

Virhe sattui, sillä tuomari ei viheltänyt peliä poikki. Jos hän olisi niin tehnyt, niin tilanne oltaisiin voitu tarkastaa videolta. Koska peliä ei kuitenkaan katkaistu, ei tarkastusmahdollisuutta sääntöjen mukaan ollut. Ranska teki seuraavasta pallonhallinnasta kahden pisteen korin ja voitti ottelun 78-75.

Liettuan päävalmentaja Dainius Adomaitis kävi kuumana ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Tämä on yksi v***n vitsi! Tämä ei ole koripalloa. Miksi tämä VAR-järjestelmä on käytössä? Sinun ei tarvitse olla fiksu, vaan ainoastaan rehellinen. Pysäytä peli ja mene katsomaan, mitä tapahtui. Pelaajani kuluttavat koko kesänsä MM-kisojen eteen. He ovat kaksi kuukautta ilman perheitään eivätkä tienaa penniäkään. Sitten pelaajia ei kunnioiteta, Adomaitis raivosi.

Liettua teki tilanteesta protestin. Kansainvälinen koripalloliitto FIBA kävi tilanteen läpi ja totesi, että tuomarit tekivät virheen. Liettualle olisi kuulunut yksi lisäpiste. Ottelun lopputulosta ei kuitenkaan muuteta.

FIBA hyllytti Ranska–Liettua pelin tuomarikolmikon. Antonio Conde, Daniel Alberto Garcia Nieves ja Leandro Lezcano eivät täten vihellä enää peliäkään meneillään olevassa MM-turnauksessa.

Liettuan päävalmentaja Dainius Adomaitis käy kuumana lehdistötilaisuudessa:

Tsekkaa myös: HS: Tuomaripäällikkö Jouni Hyytiä lyttää käsivirhetuomion ja kertoo miksi VAR ei ollut käytössä

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut