Video: Oikeusmurha peruttu! Tuomaristo tarkisti Pelicansin ulosajon videolta ja kumosi sen

tuomaristo

Pelicansin ja TPS:n pelissä nähtiin ensimmäistä kertaa uusien sääntöjen hyödyt, kun tuomaristo kävi tarkistamassa ulosajon videolta todeten sen liian kovaksi tuomioksi.

Liigan pudotuspeleihin tuli uutena sääntönä, että tuomariston on mahdollista käydä tarkistamassa videolta ulosajoon johtanut tilanne. Jäähyä ei ole mahdollista kumota kokonaan, mutta ulosajon voi vaihtaa kahden minuutin jäähyksi.

Perjantaina Lahdessa tätä mahdollisuutta hyödynnettiin, kun Waltteri Merelälle tuomittua viiden minuutin rangaistusta lähdettiin tarkistamaan videolta. Tuomaristo totesikin lopulta, että Merelälle ei ole perusteita antaa ulosajoa, sillä TPS:n Lauri Pajuniemi heitti mukaan pientä teatteria. Kontakti ei ollutkaan näin ollen missään nimessä viiden minuutin jäähyn arvoinen, joten päätuomari päättivät yhdessä tuumin oikeaksi tuomioksi kaksi minuuttia estämisestä.

Mainos alkaa

Näin ollen Pelicans säästyi oikeusmurhalta ja sääntömuutos osoitti välittömästi hyödyllisyytensä.

Ottelun loppuhetkillä ulosajoa ei enää kumottu videotarkistuksen jälkeen, vaan Pelicans-vahti Patrik Bartosak joutui suihkun puolelle korkeasta mailasta. Tilanteen voit katsoa TÄÄLTÄ!

Tuomaristo korjasi jäähytuomiota videotarkistuksen jälkeen

Jos video ei näy, niin voit katsoa sen YouTubesta!