Video: Tuomarifarssi SHL:ssä – Leksandin pelaaja sai jäähyn, kun hänet työnnettiin maaliin ja pää lyötiin rumasti jäähän

Leksandin pelaaja saa huutia / Pallomeri.net

SHL:ssä nähtiin tähänastisen kauden käsittämättömin tuomarifarssi, kun Leksandin Emil Heineman sai jäähyn vaikka oli tilanteessa uhri.

Torstain SHL-kierroksella nähtiin tähänastisen kiekkokauden hämmentävin tuomarifarssi, kun Leksandin ja Djurgårdenin välisen ottelun toista erää oli ehtinyt kulua vajaat kolme minuuttia.

Leksandin Emil Heineman ajoi tilanteessa kohti maalia, kun Djurgårdenin Marcus Sörensen tuli tilanteeseen vauhdilla ja jyräsi Heinemanin päin maalia.

Heineman lennähti päin Djurgårdenin maalia ja osui maalivahtiin ja löi päänsä maalitolppaan. Sen jälkeen Sörensen tuli antamaan vielä lisää löylyä ja paiskasi polvillaan olleen Heinemanin jäähän todella rumasti takaraivo edellä. Mikä tietysti tuntuu järjettömältä paitsi vaarallisuutensa takia, mutta myös siksi, ettei Heineman olisi ajautunut päin maalia saati maalivahtia ilman Sörensenin töytäisyä.

Onneksi Heineman ei kuitenkaan loukkaantunut törkeän tempun seurauksena, vaan pääsi itse ylös ja luisteli pois paikalta. Farssin aineksia alkoi kuitenkin ilmaantua heti tämän jälkeen, sillä vaihtoaition sijaan Heineman ohjattiin rangaistusaitioon. Hänelle tuomittiin kahden minuutin rangaistus estämisestä, vaikka hänellä ei ollut osaa eikä arpaa siihen, että hän päätyi maalia päin.

Farssi oli lopulta valmis, kun Heineman saatiin jäähypenkille, mutta Djurgårdenin luukku ei koskaan avautunutkaan. Sörensen siis selvisi törkytempustaan täysin ilman rangaistusta ja koko episodissa täysin syyttömänä osapuolena ollut Heineman passitettiin istunnolle.

Hulluin käänne kuitenkin odotutti vielä itseään, sillä Sörensenin teko ei lopulta edennyt kurinpitoon edes jälkitarkastuksessa. SHL:n erotuomaripäällikkö Tomas Thorsbrink kertoi Expressenin haastattelussa, että päätös tapahtui pitkien keskustelujen jälkeen.

– Olemme tarkastelleet tilannetta puolin ja toisin. Olemme tulleet siihen lopputulokseen, ettei asiaa tarvitse viedä eteenpäin. Tämä ei ollut helppo päätös. Ryhmässä oli eri mielipiteitä. Enemmistö oli sitä mieltä, ettei tätä viedä eteenpäin, Thorsbrink kommentoi.

Leksand voitti itse ottelun maalein 3-1.

Leksandin Emil Heineman joutui todellisen tuomarifarssin uhriksi, kun hän sai ainoana pelaajan rangaistuksen tästä tilanteesta:

Katso myös: Video: ”Olisin mennyt sen videolta katsomaan” – KooKoon Ville Meskanen tuuletti koomisesti liian aikaisin


Joukkueet: ,