Uskomaton tuhkimotarina Mestarien liigan karsinnoissa – Klaksvikin maalitykki myy pizzoja ja maalivahti oli jo ehtinyt lopettaa kilpauransa

tuhkimotarina Klaksvik

Mestarien liigan karsinnoissa kytee uskomaton tuhkimotarina, kun färsaarelainen Klaksvik on selvittänyt tiensä jo kolmannelle kierrokselle.

KI Klaksvik on jo nyt tehnyt färsaarelaista jalkapallohistoriaa, kun se on selvittänyt tiensä Mestarien liigan kolmannelle karsintakierrokselle kaatamalla ensin unkarilaisen Ferencvarosin ja sen jälkeen ruotsalaisen Häckenin. Sitä myöten paikka Konferenssiliigassa on jo varma, mutta färsaarelaisten tavoite on luonnollisesti Mestarien liigan pääseminen.

Se tavoite on enää kolmen ottelun päässä, sillä Klaksvik kaatoi neljännen karsintakierroksen ensimmäisessä osa-ottelussa HJK:n pudottaneen Molden maalein 2-1. Mikäli Klaksvik onnistuu etenemään otteluparista jatkoon, on se enää yhden otteluparin voiton päässä Mestarien liigan lohkovaiheeseen pääsystä.

Klaksvikin joukkueen pelaajat eroavat muista kilpakumppaneista siinä, että heillä on jalkapallon ohella päivätyö. Esimerkiksi Klaksvikin paras maalintekijä, viidessä karsintapelissä komeat kuusi maalia viimeistellyt Arni Frederiksberg on myyntityössä färsaarelaisessa tukkukaupassa.

– Esimerkiksi Norjassa meillä on sopimukset Orklan kanssa. Myymme Grandiosan ja Big Onen pizzoja. Teen täyspäiväisesti töitä. Harjoittelemme klo 17–20, joten yritän olla toimistolla 8–16, Frederiksberg kertoo NRK:lle.

Klaksvikin maalilla pelaava ruotsalainen Jonatan Johansson oli jo ehtinyt lopettaa huippu-uransa ja siirtyä toppariksi ystävänsä joukkueeseen Ruotsin vitosdivisioonaan. Klaksvikin valmentaja Magne Hoseth soitti Johansonille kesken tämän Rodoksen loman ja pyysi mukaan tavoittelemaan menestystä eurokentillä.

– Ihan kuin olisin vieläkin lomalla. Maailman paras loma. Juna vain jatkaa kulkuaan. En edes tiedä, mitä sanoa. Tämä on ihan v***n epätodellista, Johansson kertoi Aftonbladetille.

Klaksvikin tuhkimotarina jatkuu 15.8. Norjassa Molden vieraana, kun vuorossa on otteluparin toinen osaottelu.

Katso myös: Valioliigassa annettiin valmentajapotkut kauden kynnyksellä – Wolves erotti Julen Lopeteguin