NHL-kausi jatkumassa todella tiukoin rajoituksin – pelaajilla mahdollisuus kieltäytyä pelaamasta

NHL säännöt montreal - pallomeri.net

Kanadalainen urheilukanava TSN uutisoi, että ehdot NHL-kauden jatkumiselle ovat selvillä. Pelaajat joutuvat tottumaan todella tiukkoihin rajoituksiin.

NHL ja liigan pelaajayhdistys NHLPA ovat hyväksymässä kauden jatkamiseen liittyvät säännöt. Viikonloppuna ei vielä ehditty allekirjoitusvaiheeseen, mutta medialähteiden mukaan allekirjoituksia olisi lupa odottaa alkuviikosta.

Neuvotteluihin kuuluu edelleen työehtosopimuksen jatkaminen ja sen hyväksyttäminen pelaajilla. NHL ja pelaajayhdistys neuvottelevat kuuden vuoden jatkosta työehtosopimukseen.

Mainos alkaa

Kanadalaisen TSN:n toimittaja Frank Seravalli raportoi, että harjoitusleirit alkaisivat 13. heinäkuuta. Kyse on niin sanotusta kauden jatkumisen kolmosvaiheesta. Nelosvaihe, eli 24 joukkueen playoffit pelattaisiin Kanadan Torontossa ja Edmontonissa.

Seravalli paljasti juurta jaksain millaisia poikkeuksia ja rajoituksia tulee olemaan luvassa. Isoin näistä lienee se, että pelaajilla on oikeus kieltäytyä pelaamasta, jos he niin haluavat, eikä kieltäytymisistä ole luvassa minkäänlaisia sanktioita. Pelaajilla on kolme päivää aikaa ilmoittaa kieltäytymisestään sen jälkeen, kun työehtosopimus on solmittu ja kauden jatkamisen ehdot lyöty lukkoon.

Joukkueissa saisi olla leirivaiheessa 30 kenttäpelaajaa ja tarvittava määrä maalivahteja, joiden määrää ei siis rajoiteta. Kokonaisuudessaan joukkueen koko saisi TSN:n mukaan olla valmentajineen ja omistajineen 52 henkeä.

TSN kertoi myös, että pelaajille, valmentajille ja huoltajille tehdään päivittäin koronavirustestit. Testauksen piiriin kuuluvat myös otteluvirkailijat, jääkoneen kuljettajat, hotellibaarin tarjoilijat, ruoan toimittajat, hotellisiivoojat eli käytännössä jokainen, joka toimii tulevan tapahtuman ympärillä.

Pelkästään kiekkojoukkueille tehtäisiin päivittäin 1 248 koronavirustestiä. Kun tähän lisätään muut virkailijat ja toimijat, nousee päivittäisten testien määrä yli kahteen tuhanteen. Kymmenessä päivässä testimäärä kasvaisi yli 20 000:een.

Jokainen pelaaja majoittuisi yhden hengen huoneeseen ja vierailut muissa huoneissa olisivat kiellettyjä. Yksi joukkue majoittaisi hotellissa aina yhtä kerrosta. Ruokailutilat olisivat yhteiset, mutta turvavälejä noudattaen. Huoneet siivottaisiin kolmen päivän välein. Hotellissa liikuttaessa olisi pidettävä kirurgista kasvomaskia. Peleissä, harjoituksissa ja ruokaillessa maskia ei tarvitsisi käyttää.

Kausi alkaisi näillä näkymin 1. elokuuta ja Stanley Cup -voittajaa juhlittaisiin lokakuun alkupuolella. NHL ja pelaajayhdistys pidättävät vielä toistaiseksi oikeuden aikataulumuutoksiin.

Tsekkaa myös: NHL:ltä selvä linjaus – Kaapo Kakko ei saa osallistua pudotuspeleihin