TSN: Sveitsi saamassa ensi vuoden jääkiekon MM-kisat – Suomen turnaus siirtyy vuoteen 2023?

TSN: Sveitsi saamassa ensi vuoden jääkiekon MM-kisat – Suomen turnaus siirtyy vuoteen 2023?

Jääkiekon MM-kisat peruttiin virallisesti lauantaina. TSN:n toimittajan Darren Dregerin mukaan kaikki sovitut kisaisännyydet siirtyvät vuodella. 

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF tiedotti lauantaina, että liittovaltuusto oli tehnyt odotetun päätöksen ja perui virallisesti tämän vuoden jääkiekon MM-kisat.

Kanadalaisen tv-kanava TSN:n toimittaja Darren Dreger kertoi myöhemmin Twitter-tilillään, että kisoja on käytännössä vain siirretty ja että Sveitsi tulee näillä näkymin isännöimään ensi vuoden MM-kisoja. Hän kertoo myös, että IIHF:llä on vahva vakuutusturva kisojen suhteen, joten päätöksen kielenkäyttö on hyvin tarkkaa ja että kyse olisi nimenomaan lykkäyksestä.

Jos, ja Dregerin mukaan kun, Sveitsi kisat saa, tarkoittaisi se samalla sitä, että kaikki jo sovitut kisaisännyydet siirtyisivät vuodella eteenpäin, jolloin Suomi isännöiskin MM-kisoja vasta vuonna 2023 eikä vuonna 2022, kun alunperin oli tarkoitus.

IIHF:n johtoporras ei luonnollisesti voi säännöstensä takia päätöstä tehdä omin päin, mutta jo kisojen perumistiedotteessa viitattiin Dregerin julkituomaan vaihtoehtoon.

– Sveitsin kisojen mahdollinen lykkäys toiselle vuodelle on asia, josta liiton kongressin pitää keskustella, sillä kisaisännyydet on jaettu aina vuoteen 2025 asti. Tämän vuoksi asiasta ei tulla tekemään päätöksiä ennen kongressin seuraavaa kokoontumista, tiedotteessa todetaan.

Lue myös: UFC-pomo lupaa huippuottelun tapahtuvan ja vastaa kritiikkiin – ”Maailman suurimmat nössöt raportoivat maailman pahimmasta lajista”

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut