Video: Uskomatonta draamaa U20-finaalin lopussa – kanadalainen tv-kamera pelasti Kanadan varmalta jäähyltä

TSN:n kamera pelastaa Kanadan jäähyltä U20 MM / Pallomeri.net

Kanada sai yllättävää apua oman maansa tv-yhtiön kameralta U20 MM-finaalin lopussa, kun kyseinen kamera pelasti joukkueen muutoin selvältä jäähyltä.

Kanada juhli historiansa 18. U20 MM-kisojen kultamitalia, kun se kaatoi Venäjän huippujännittävässä finaalissa maalein 4-3. Ottelun lopussa nähtiin jotain aivan poikkeuksellista.

Kanadan ollessa jo yhden miehen alivoimalla ja Venäjän jahdatessa tasoitusta näytti Kanadaa uhkaavan selvä jäähy, jota ei kuitenkaan koskaan vihelletty.

Mainos alkaa:

Kanadan Aidan Dudas purki kiekon ulos puolustusalueelta, mutta purku meni pleksin yli. Tässä kohtaa kuvaan astui kanadalaisen tv-yhtiö TSN:n punaviivakamera, johon kiekko kopsahti pudoten takaisin jäälle.

Linjatuomari näytti heti sormillaan kaksiminuuttista, mutta ottelun suomalainen päätuomaripari Lassi HeikkinenKristian Vikman päätti olla tuomitsematta tilanteesta rangaistusta. Ottelun jälkeen kuitenkin paljastui, että sääntöjen mukaan tuomaripari tulkitsi tilanteen tismalleen oikein.

– Pelaaja, joka laukoo kiekon puolustusalueeltaan ja osuu mediakuutioon tai mihin tahansa rakenteisiin jäänpinnan yläpuolella ja aiheuttaa näin pelikatkon, ei saa rangaistusta, kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n turnauksissa sovellettavissa säännöissä lukee. IIHF:n turnauksissa rakenteiksi lasketaan myös mikrofonit ja tv-kamerat.

Näin Kanada välttyi toiselta rangaistukselta ja lopulta sinnitteli voittoon asti, kun Venäjä vesitti itse mahdollisuutensa jäähyillään. Ensin Pavel Dorofeyev löi kanadalaiselta mailan kädestä ja sai estämisjäähyn, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä alle puolitoista minuuttia.

Viimeinen niitti tuli, kun Grigori Denisenkon maila katkesi ja hän vaihtoon luistellessaan heitti käteensä jääneen mailanvarren suurieleisesti jäähän turhautuneena. Hänelle tuomittiin kahden minuutin rangaistus väärästä varusteesta.

TSN:n kamera pelastaa Kanadan jäähyltä:

Katso myös: Video: Ruotsi vei MM-pronssia – voittomaali upposi sisään todella halvalla tavalla


Joukkueet: ,