Järjetön tuuripomppu vei Tshekin mitalipeleihin – kiekko kimpoili sisään mailan, kyljen ja kilven kautta

Tshekki-USA mm 2024

Tshekki ilahdutti kotiyleisöä painelemalla kotikisoissa mitalipeleihin voittamalla USA:n. Ottelun ainoa maali oli huikea onnenkantamoinen.

Kisaisäntä Tshekin ja USA:n välinen MM-kisojen puolivälieräottelu oli todellinen trilleri, joka ratkesi lopulta Tshekin hyväksi maalein 1-0. Voidaan huoletta sanoa, että peli oli todella pienestä kiinni, sillä Tshekin joukkue todella sai onnen puolelleen ottelun ainoassa maalissa.

Maali tehtiin toisen erän alkupuolella, kun Tshekillä oli ylivoima. Kaikki lähti liikkeelle David Spacekin viivavedosta, joka sai Tshekin kannalta juuri sopivia mutkia matkaansa.

Mainos alkaa:

Spacekin laukaus osui peittämään tulleen Brock Nelsonin mailaan, muutti suuntaa ja jatkoi matkaansa kohti maalin edustalla ollutta Pavel Zachaa. Kiekko osui Zachaa kylkeen ja kääntyi jälleen kohti maalia.

Zachasta kiekko jatkoi tietään jenkkivahti Charlie Lindgrenin kilpeen, jonka kautta kiekko pomppi aina maaliviivan yli. USA pommitti kahdessa viimeisessä erässä peräti 29 laukausta Tshekin maalia kohti, mutta ei saanut kuparista rikottua. Tshekin maalivahti Lukas Dostal juhli näin summerin soitua välieräpaikan lisäksi myös yhteensä 36 torjunnan nollapeliä.

Tshekki meni neljän parhaan joukkoon huikealla tuurimaalilla:

Katso myös: Taistelu päättyi pettymykseen – Leijonat taipui Ruotsille jatkoajalla erittäin kyseenalaisen jäähyn takia


Joukkueet: