Video: Jättipaukku EM-kisoissa – Tshekki tiputti Hollannin, huipputopparin aivopieru kävi kalliiksi

Hollannin Matthijs de Ligt / Pallomeri.net

EM-kisojen pudotuspeleissä koettiin jättiyllätys, kun Tshekki tiputti Hollannin. Ottelun hahmoksi nousi huipputoppari Matthijs de Ligt.

Jalkapallon EM-kisojen neljännesvälieriin saatiin draamaa, väriä ja ennen muuta valtava yllätystulos, kun suurena altavastaajan otteluun lähtenyt Tshekki pisti Hollannin laulukuoroon maalein 2-0.

Ottelun käännekohta nähtiin 55. minuutilla, kun pitkän VAR-tarkastuksen jälkeen Hollannin huipputoppari Matthijs de Ligt ajettiin kentältä suoralla punaisella kortilla.

Tämä oli seurausta tilanteesta, jossa de Ligt hävisi oli alimpana miehenä pulassa kaksinkamppailutilanteessa Tshekin hyökkääjän kanssa ja horjahdettuaan kauhaisi pallon kädellään kauemmaksi. Erotuomari puhalsi tästä Tshekille vapaapotkun ja antoi de Ligtille varoituksen.

Hetkeä myöhemmin hän sai korvanappiinsa tiedon, että VAR-huoneessa oli havaittu tilanteessa mahdollinen ulosajon paikka. Erotuomari kävi hetken päästä itsekin vielä monitorilla ja muutaman kuvakulman nähtyään tulkitsi käsivirheen tahalliseksi.

Tämä tarkoitti sitä, että de Ligtin katsottiin vieneen Tshekiltä selvän maalintekomahdollisuuden, jolloin punainen kortti oli ainoa oikea tuomio. Hollannin jouduttua alivoimalle päästi Tshekki lopullisesti niskan päälle ja voittomaaliksi jäänyt 1-0-osuma näki päivänvalon 68. minuutilla.

Tshekki kaunisteli lukemia ja löi viimeisen naulan Hollannin turnaukselle pistämällä pallon toistamiseen oranssipaitojen reppuun 80. minuutilla.

Hollannin Matthijs de Ligtin tahallinen käsivirhe käänsi pelin ratkaisevasti Tshekin suuntaan:

Katso myös: Video: Walesin turnaus päättyi rajuun kylvetykseen – Harry Wilsonin hämmentävä ulosajo kruunasi synkän illan


Pelaajat:
Joukkueet: