Jättimäinen yllätys U20 MM-kisoissa – Tshekki pudotti USA:n, Nuorille Leijonille herkullinen välierävastus

Tshekki U20 2022

U20 MM-kisojen puolivälierissä nähtiin huikea shokkitulos, kun Tshekki passitti hallitsevan mestarin Yhdysvallat laulukuoroon.

Jos jo se oli valtava yllätys, että Latvia piinasi Ruotsia viimeiseen asti U20 MM-kisojen puolivälierissä ja joutui lopulta taipumaan, niin vielä isompi paukku oli varattu yön viimeiseen otteluun. Tshekin joukkue iski pöytään huikaisevan esityksen ja tiputti USA:n jatkosta. Hallitseva mestari sai käkättimeensä lopulta maalein 4-2.

Tshekki repäisi ratkaisevaksi osoittautuneen eron toisessa erässä, jonka jälkeen tilanne oli heille 3-1. USA tuli ottelussa vielä maalin päähän, mutta reilut puolitoista minuuttia ennen loppua USA teki viimeisen virheensä.

Tshekin Jiri Kulich pääsi USA:n pyörityksen keskellä katkaisemaan pakin huolimattoman syötön, paineli läpi ja siirsi limpun tyhjään pönttöön. Tästä USA ei enää toipunut ja huikea paukku oli valmis.

Koska U20 MM-kisoissa parit jaetaan uusiksi pudotuspelikierrosten välillä sijoitusten mukaan, niin kaikkien odottama kaavio meni täysin uusiksi USA:n pudottua. Tämä tarkoitti sitä, että Tshekki kohta välierässä Kanadan, jota odotettiin Nuorten Leijonien vastustajaksi.

Samalla varmistui se, että Nuoret Leijonat pääsevät todella herkulliseen tilanteeseen, kun lauantaina klo 03:00 Suomen aikaa alkavassa välieräottelussa asettuu vastaan rakas vihollinen Ruotsi.

Jiri Kulich pistää kiekon tyhjiin ja Tshekki juhlii sinetöitymässä olevaa semifinaalipaikkaa:

Katso myös: Nuoret Leijonat namutteli jäätävän maalin U20 MM-kisojen puolivälierässä


Joukkueet: ,,