Tuomarivirhe ratkaisi MM-kisojen huippupelin – linjuri missasi Tshekin tahallisen paitsion, Kanada iski tyhjiin

Tuomarivirhe ratkaisi Kanadan ja Tshekin välisen pelin

Kanadan ja Tshekin välinen MM-ottelu ratkesi valitettavasti pahaan tuomarivirheeseen, joka johti Kaandan 3-1-maaliin.

Kanada voitti Tshekin maalein 3-1 Riian MM-lohkon tiistain iltapäiväpelissä ja loppulukemat taululle tuonut Lawson Crousen maali herätti ansaitusti paljon porua.

Maali syntyi tyhjään rysään viimeisellä minuutilla, mutta valitettavasti maalia, jossa itsessään ei sinänsä ollut mitään vikaa, edelsi paha tuomarivirhe. Tshekillä oli päällä siirretty paitsio, kun kiekko oli Kanadan päädyssä. Kanadan pelaajat huomasivat tämän ensin, joten he eivät halunneet koskea kiekkoon. Näin Tshekki-hyökkääjä Jiri Cernoch totesi parhaaksi ratkaisuksi koskea kiekkoon ja tehdä tahallinen paitsio.

Mainos alkaa:

Cernoch lähti muina miehinä luistelemaan kauemmas, kun kaikkien yllätykseksi linjatuomari tuli komentamaan Tshekkejä pois Kanadan alueelta, sillä peli oli yhä käynnissä. Sääntökirja ei tunne tilannetta, jossa peli jatkuisi tahallisen paitsion jälkeen, joten linjatuomari kaiken järjen mukaan missasi Cernochin kosketuksen.

Sekaannuksen ansiosta Crouse pääsi karkuun, niittasi kiekon pesään ja pisti pelin jäihin. IIHF:n tuomaripomot tajusivat nopeasti nolon virheen ja oli tshekkiläisen toimittajan Robert Rampan mukaan käynyt pyytämässä tapausta anteeksi Tshekin valmennusjohdolta.

Tulos tarkoittaa sitä, että Kanada pelaa puolivälierässä Suomea vastaan ja Tshekki saa vastaansa joko Ruotsin tai USA:n riippuen Sveitsin ja Latvian välisen ottelun lopputuloksesta.

Linjatuomari missaa Tshekin tahallisen paitsion ja Kanadan Lawson Crouse ratkaisee ottelun tekemällä tyhjiin:

Katso myös: USA:n Michael Eyssimont tuli taklaamaan hölmöllä tavalla – nappasi suihkukomennuksen


Joukkueet: ,