Tsekki löi joukkueensa lukkoon – MM-kisojen musta hevonen?

Tsekki MM 2019

Tsekki valitsi leirityksensä viimeiseen vaiheeseen jopa yksitoista ylimääräistä pelaajaa. Karsinta on nyt tehty ja lopullinen joukkue MM-kisoihin selvillä.

Tsekin päävalmentaja Milos Riha on valinnut Slovakiaan lähtevän 25 pelaajan lopullisen ryhmän. Tsekki piti laajaa ryhmää mukanaan aina leirityksen viimeiseen päivään asti, joten kilpailu pelipaikoista oli todellista. Leirityksen päätössiivuna toimineessa omassa EHT-turnauksessaan Tsekillä oli mukana 36 pelaajan ryhmä.

Lopullisten valintojen perusteella pelaajan status ei juuri Rihalle tai GM Petr Nedvedille merkannut, sillä puolustukseen mahtui jopa kolme Tsekin Extraliigan pelaajaa ja rannalle jäi AHL-pakki Jakub Jerabek sekä Sveitsissä pelaava Tomas Kundratek. Hyökkääjävalinnoissa yllättävin rannallejättö osui Ak Bars Kazanin tehokkaan Jiri Sekacin kohdalle.

Mainos alkaa

Parista yllättävästä valinnasta huolimatta Tsekki lähtee kisoihin vahvalla ja hyvin NHL-pitoisella joukkueella. Lopullisesta ryhmästä löytyy 12 NHL-sopimuksen alaista pelaajaa. Mukaan mahtui myös kaksi kotimaisen Liigan seuraajille tuttua pelaajaa, kun JYP:n David Tomasek sekä Lahden Pelicansin Hynek Zohorna onnistuivat raivaamaan tiensä kisakoneeseen. Molemmat pelaajat tekevät näissä kisoissa MM-debyyttinsä.

Joukkueessa on kaikkiaan seitsemän ensikertalaista. Kokeneimmat kisakävijät ovat hyökkääjät Jan Kovar sekä Philadelphia Flyersin NHL-tähti Jakub Voracek, jotka molemmat valmistautuvat kuudensiin MM-kisoihinsa.

Tsekki pelaa B-lohkossa, jonka asemapaikkana on Bratislava. Muut joukkueet lohkossa ovat Italia, Itävalta, Latvia, Norja, Ruotsi, Sveitsi ja Venäjä. Tsekki aloittaa urakkansa 10.5. ottelulla Ruotsia vastaan.

Jääkiekon MM 2019: Tsekin joukkue

Maalivahdit

Jakub Kovar (Avtomobilist Jekaterinburg)

Patrik Bartosak (HC Vitkovice)

Simon Hrubec (HC Ocelari Trinec)

 

Puolustajat

Radko Gudas (Philadelphia Flyers)

Jan Rutta (Tampa Bay Lightning)

Filip Hronek (Detroit Red Wings)

David Sklenicka (Laval Rocket)

Michal Moravcik (HC Skoda Plzen)

Jan Kolar (Amur Habarovsk)

Petr Zamorsky (Mountfield HK)

David Musil (HC Ocelari Trinec)

 

Hyökkääjät

Jakub Voracek (Philadelphia Flyers)

Ondrej Palat (Tampa Bay Lightning)

Michael Frolik (Calgary Flames)

Dominik Simon (Pittsburgh Penguins)

Dmitrij Jaskin (Washington Capitals)

Jakub Vrana (Washington Capitals)

Filip Chytil (New York Rangers)

Robin Hanzl (Spartak Moskova)

Michal Repik (Vityaz Podolsk)

Tomas Zohorna (Amur Habarovsk)

Dominik Kubalik (Ambri-Piotta)

David Tomasek (JYP)

Hynek Zohorna (Lahden Pelicans)

Jan Kovar (HC Skoda Plzen)