Tuomareille sattui räikeä moka Liigassa – TPS:llä oli väärä vaihto päällä yli 10 sekunnin ajan, eikä sitä huomattu

JYP-TPS 2024

Lauantaina pelattu JYP-TPS -ottelu sisälsi nolon tuomarivirheen, kun vierasjoukkueen räikeä väärä vaihto jäi huomaamatta.

JYP voitti TPS:n dramaattisiakin sävyjä saaneessa ottelussa jatkoajalla maalein 4-3, mutta ottelu sisälsi myös varsin koomisen ja nolon tilanteen, joka jäi huomaamatta lähestulkoon kaikilta paikalla olleilta.

Ottelun tallenteelta on näet havaittavissa, että toisessa erässä noin ajasta 11:00 lähtien aina 11:13 asti oli vierasjoukkue TPS:llä väärä vaihto päällä. Turkulaisilla on selvästi kuusi kenttäpelaajaa kaukalossa, mutta joukkue selvisi kuin koira veräjästä, sillä tilanne päättyi pitkään kiekkoon, eikä rangaistukseen.

Koska JYP:n puoleltakaan ei protestointia kuulunut, on syytä olettaa, etteivät hekään huomanneet selvää jäähyn paikkaa. Huvittavan lisämausteen tilanteeseen toi vielä se, että tuomaristo komensi kaikki kuusi jäällä ollutta pelaajaa takaisin jäälle, eikä asian todellinen laita mitä ilmeisimmin valjennut heille vielä tässäkään kohtaa. Pienen odottelun ja ihmettelyn jälkeen tuomaristo poisti yhden TPS-pelaajan jäältä antaen varoituksen aloitustapahtuman viivyttämisestä.

TPS:llä ehtii olla yli 10 sekunnin ajan kuusi kenttäpelaajaa jäällä, mutta tuomaristo missaa väärän vaihdon täysin:

Katso myös: Jonne Virtanen kuvaili värikkäällä tavalla omien tappiota – “Vanhempi mies lähtee eukon kanssa kotiin”


Joukkueet: