TPS-pelaajan törkeä tallominen toi rangaistuksen vasta kurinpidon kautta – tuomaristo antoi ontuvan selityksen

Waltteri Vesterinen TPS

Miesten F-liigassa nähtiin törkeä tapaus, kun TPS:n Waltteri Vesterinen talloi vastustajan jalkaa ja sai rangaistuksen vasta kurinpidolta.

TPS ja Happee kohtasivat perjantaina 17. helmikuuta miesten F-liigan ottelussa Turussa ja kentän tapahtumat poikivat melkoisen jälkiporun. Ottelun kolmannessa erässä sattui laitakahinan yhteydessä ikävä tapaus, kun Happeen Perttu Koljonen tuuppasi TPS:n Waltteri Vesterisen laidan ulkopuolelle.

Kentän pinnasta noustessaan Vesterinen astui noustessaan todella ruman näköisesti Happeen Juuso Heikkisen jalan päälle. Tilanne täytti ehdottomasti ulosajon tunnusmerkit, mutta tilanteesta ei lopulta tullut Vesteriselle edes kaksiminuuttista.

F-liiga tiedotti myöhemmin samana iltana, että otteluvalvoja teki tapauksesta videotutkintapyynnön ja Vesterinen sai kurinpidolta lopulta neljän ottelun pelikiellon.

Pöyristyttävintä tapauksessa oli se, että ottelun tuomaripari Johan Rönnqvist-Rami Pitkänen katsoi tilanteen videolta ja päätti silti olla rankaisematta Vesteristä. Tätä ihmeteltiin tapauksen jälkeen tuoreeltaan valtavasti, eikä tuomariparin kurinpitokäsittelyssä antama selitys ainakaan helpottanut asiaa.

– Pelitilanteessa emme havainneet rangaistavaa rikettä, jonka jälkeen päätimme suorittaa videotarkistuksen. Videotarkistuksessa kotijoukkueen ohjaaja näytti videotarkistusta suorittaneille erotuomareille ainoastaan kamerakulmia, joista mahdollista sääntörikkomusta ei ole mahdollista havaita, jolloin myöskään mitään rangaistuksia ei voitu tuomita. Selvyyden vuoksi toteamme, että esimerkiksi Ruudun lähetyksen kaikkia kamerakulmia/hidastuksia ei meille näytetty videotarkistuksen aikana. Pelin aikana ja sen jälkeen julkisuudessa esillä olleita videoita ei siis meille videotarkistuksen yhteydessä näytetty lainkaan, lausunnossa todettiin.

Selitystä ei nielty esimerkiksi Twitterissä, jossa selitys ammuttiin alas kuvakaappauksin Ruudun lähetyksessä, jotka näyttävät siltä, ettei tuomariparin näkemä kuva eroa vähääkään siitä, mitä yleisö näki, mikä pistää selityksen todella kyseenalaiseen valoon.

Tästä TPS:n Waltteri Vesterisen törkeästä polkaisusta ei tullut videotarkistuksenkaan jälkeen rangaistusta:

Tämä kuvakaappaus asettaa tuomariparin selityksen tapahtumien kulusta hyvin kyseenalaiseen valoon:

Katso myös: Liian lähelle lentänyt tv-helikopteri puhalsi aidan pyöräilijöiden tielle – Jaakko Hänninen jäi mottiin


Joukkueet: