TPS julkaisi uuden urheilun johtoryhmän – Saku Koivu palaa seuraan

Saku Koivu TPS / Pallomeri.net

Liigassa floppikauden pelannut TPS julkaisi uudistetun urheilun johtoryhmänsä. Saku Koivu kuuluu ryhmään ja näin ollen palaa TPS:n toimintaan.

TPS tiedottaa vahvistavansa urheiluosaamistaan. Seuran urheilutoiminnasta vastaa 1.5. alkaen HC TPS:n ja TPS Juniorijääkiekko ry:n yhteinen urheilun johtoryhmä. Ryhmään kuuluvat toukokuussa seuran urheilujohtajana aloittava Rauli Urama, Saku Koivu ja seuran hallituksessa istuva Erkka Westerlund, joka toimii myös johtoryhmän puheenjohtajana.

Johtoryhmän tehtävänä on suunnitella ja kehittää TPS:n osaamista ja olosuhteita pitkäjänteisesti, operatiivisen toiminnan tukena. Tavoitteena on luoda seuralle tunnistettava valmennuskulttuuri ja urheiluidentiteetti.

– Onnistuessamme luomme olosuhteet, jossa pelaaminen, valmennus ja urheilujohtaminen ovat kansainvälistä huipputasoa. Tavoitteena on entistä vankempi pohja urheilumenestykselle, Westerlund kertoo seuran tiedotteessa.

Mainos alkaa

Johtoryhmä työskentelee läheisessä yhteistyössä toimitusjohtaja Santtu Jokisen, pelaajakoordinaattori Tomi Kallion ja valmennuspäällikkö Mika Suoraniemen kanssa. Urama on puolestaan TPS:n urheilujohtajana johtoryhmän linkki seuran operatiiviseen toimintaan. Urama siirtyy Turkuun Jääkiekkoliiton huippu-urheilujohtajan tehtävästä.

– Me toteutamme päätöksiä ja vastaamme tuloksista. HC TPS:n omistajien sitoutuminen seuran tulevaisuuteen on kokoluokaltaan vaikuttava. Se mahdollistaa tämän uuden yksikön, jonka avulla hyödynnetään koko organisaation voimavarat, tuijottamatta hallinnollisia rakenteita. Minulla on tukenani kaksikko, jonka asiantuntemus hakee vertaistaan. Tässä ryhmässä yhdistyvät perinne, arvot, kokemus ja persoonat sekä jatkuva palo myös käytännön työhön, toteaa Urama.

Koivu tuo TPS:n tiedotteen mukaan johtoryhmään oman kokemuksensa sekä vaatimustason pelaajan kehityspolulle kohti ammattilaisuutta.

– Meillä on yhdessä valmennuksen huippuosaajien kanssa mahdollisuus nostaa perinteikäs ja menestynyt seura uudelle tasolle. Perusta on vahva ja mahdollistaa uuden rakennustyön sekä toiminnan kehittämisen. Meidän pitää uskaltaa olla myös kriittisiä ja tiedostaa, että nykyinen taso ei riitä, Koivu sanoo.

Tiedotteessa kerrotaan myös, että urheilun johtoryhmä toimii hallituksen hyväksymän strategian ja budjetin puitteissa ja vastaa seuran pitkäjänteisestä kehittämisestä hallitukselle. Urheilujohtaja Urama vahvistaa pelaajavalinnat ja päävalmentajaa valittaessa esittää ehdokkaansa hallitukselle.

Lue myös: KHL:n varjoplayoffeissa paljastui huijaus – liiga joutui rankaisemaan Barys Nur-Sultania


Joukkueet: