Länsi-Suomi: Yllättävä paljastus – TPS:n uusi urheilujohtaja Rauli Urama ei osallistu joukkueen rakentamiseen

Länsi-Suomi: Yllättävä paljastus – TPS:n uusi urheilujohtaja Rauli Urama ei osallistu joukkueen rakentamiseen

TPS nimitti Rauli Uraman uudeksi urheilujohtajakseen. Urama yllätti paljastamalla sanomalehti Länsi-Suomelle, ettei osallistu joukkueen kokoamiseen.

Turun Palloseura tiedotti torstaina pestanneensa Jääkiekkoliiton huippu-urheilujohtaja Rauli Uraman seuran uudeksi urheilujohtajaksi. Urama herätti välittömästi ihmettelyä ja keskustelua kiekkoväen keskuudessa paljastettuaan sanomalehti Länsi-Suomen haastattelussa, ettei aio osallistua TPS:n liigajoukkueen kokoamiseen käytännön tasolla lainkaan.

Uraman mukaan TPS:n liigajoukkueen pistää kokoon pelaajatarkkailija Tomi Kallio.

– Se oli yksi ehtoni, ettei minun tarvitse koota joukkuetta. Se on tärkeä työ, johon menee valtavasti aikaa ja energiaa. Toivon, että sellainen malli yleistyisi, että urheilujohtaja vastaa urheilusta ja pelaajakoordinaattori kokoaa joukkuetta. Totta kai minä jokaisen hankinnan hyväksyn ja kannan kokonaisuudesta vastuun, Urama kertoo Länsi-Suomelle.

– Urheilujohtajan rooli nähdään kapeana Suomessa. Usein urheilujohtaja vain rakentaa liigajoukkueen, mutta se ei ole niin yksinkertainen paletti, vaan elää koko ajan. Tehtävässä pitää kehittää toimintaa ja samaan aikaan seurata junioripuolta, ja esimerkiksi sitä, kuinka paljon lapsia tulee seuraan. Pelaajan kilpavaiheen harjoittelun määrä ja laatu on varmistettava. Jos sen jälkeen pitää rakentaa vielä liigajoukkuetta, silloin joku osa-alue jää pois. 24 tuntia ja seitsemän päivää viikossa ei riitä yhdelle, Urama perusteli puolestaan Ilta-Sanomien haastattelussa.

Urama aloittaa uudessa tehtävässään 1.5.2020.

Tsekkaa myös: Indiana Pacersin georgialaissentteri joutui tulokaspilan kohteeksi – auto täytettiin piripintaan asti

Jaa tämä:

Joukkueet:

Aiheeseen liittyvät julkaisut