IL: TPS-kapteenilta painava puheenvuoro koronan uhkakuvista – joukkue asetti itselleen tiukat rajoitukset

Lauri Korpikoski TPS / Pallomeri.net

TPS-kapteeni Lauri Korpikoski antoi Iltalehdelle haastattelun, jossa hän paljasti joukkueensa koronatoimet ja kertoi oman kantansa liigakauden näkymistä.

Liiga-kauden olisi tarkoitus alkaa 1. lokakuuta, mutta koronaviruspandemian tilanne on menossa Suomessa huonompaan suuntaan ja moni miettii miten kauden käy.

TPS:n joukkue teki asiasta omat johtopäätöksensä ja päätti oma-aloitteisesti rajoittaa vapaa-ajan tekemisiään. Näin joukkue pyrkii minimoimaan tartuntariskit.

– Asetamme itsellemme rajoituksia. Tuntemattomien kohtaamiset ilman riittäviä turvavälejä yleisillä paikoilla sekä muut korkean riskin tartuntapaikat ovat pelaajilta tällä hetkellä ehdottoman kiellettyjä, TPS-kapteeni Lauri Korpikoski paljastaa Iltalehdelle.

Mainos alkaa

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettei TPS:n pelaajia nähdä lähiaikoina Turun yöelämässä tai muissa paikoissa, missä viruksen leviäminen saattaa olla hallitsematonta. Korpikoski toimi idean isänä.

– Ydinperheen lisäksi pelaajamme eivät ole tekemisissä kuin korkeintaan kuuden ihmisen kanssa joukkueen lisäksi. Olemme varmasti valmiita vielä kiristämään omia rajoituksia niin, että käytännössä käymme vain jäähallilla, kotona ja kaupassa. Pelaajien pitää olla tässä aktiivisia. Joukkueessa on myös opiskelijoita. He käyvät koulua viranomaisten tai oppilaitosten antamien ohjeistusten mukaan. Tämä päätös oli joukkueen oma, eikä tullut niin sanotusti ”ylhäältä.”

– Murinaa ei oikeastaan kuulunut. Perustelin asiat juuri edellä mainituilla argumenteilla. Kaikki ymmärtävät tilanteen vakavuuden. Kyseessä on meidän pelaajien elanto ja ura, lisäksi toimistojen väen ja monien muiden työpaikoista on kyse, Korpikoski toteaa.

Liigan suunnalta ei ole kuulunut koronaohjeistuksia tai ulostuloja koskien pian alkavaa kautta ja moni asia on seuroille yhä epäselvää.

– Ihmettelen, että olemme näin pitkällä elokuussa ja toimintaohjeita ei ole tullut Liigalta. Ei tule sellaista tilannetta, etteikö koronavirustartuntoja liigan joukkueille tule. Mitä sitten tehdään, kun sellainen tulee? Laitetaanko 14 päivän karanteeni koko joukkueelle? Se tarkoittaisi 5–6 pelin siirtämistä. Vaihtoehtoisia pelipäiviä noin monille otteluille ei löydy, nimettömänä pysyttelevä seurajohtaja sanoo Iltalehdelle.

Korpikoski kantaa tilanteesta huolta ja vannoo ennen muuta yhteistyön nimeen, jotta kausi saataisiin käynnistymään.

– Meidän pitäisi löytää protokolla, jotta koko joukkuetta ei tarvitsisi sulkea karanteeniin 14 päiväksi yhden pelaajan mahdollisen tartunnan takia. Voidaanko testausta lisätä niin, että päästäisiin muutaman päivän jälkeen jatkamaan? Tällä hetkellä olen huolestunut. Toisaalta tiedän, kuinka paljon voitaisiin asian eteen tehdä, sen suhteen olen samalla myös toiveikas, hän sanoo.

– Jääkiekkoyhteisön pitäisi nyt käyttää Suomessa todella paljon aikaa siihen, että pystymme vakuuttamaan yhdessä asiantuntijoiden kanssa viranomaiset siitä, että jäähallit ovat turvallisia paikkoja pelata ja seurata jääkiekkoa. Siinä auttaa varmasti muun muassa THL:n Koronavilkku-sovellus. Voisiko sen pohjalta kehittää jotain? Esimerkiksi jotain, mikä kertoisi, missä paikassa kukin katsoja istuu, Korpikoski miettii.

- Se vaihtoehto, että tätä kautta ei pelata, pitäisi pyyhkiä nopeasti pöydältä pois. Taktiikka, joka perustuu kauden aloituksen jatkuvaan siirtämiseen ei ehkä ole hirveän toimiva, koska todennäköisesti koronavirus ei kuitenkaan häviä mihinkään. Töitä pitäisi nyt tehdä yhdessä paljon ja siitä syntyy toki myös kustannuksia. Mutta jos kausi perutaan, nousevat kustannukset paljon korkeammiksi. Me kaikki haluamme Liigan käyntiin lokakuun alussa, Korpikoski päättää.

Tsekkaa myös: IL: KalPa-pelaajan pelikielto kumottiin erikoisesti – syynä roskapostiin mennyt sähköpostiviesti


Pelaajat:
Joukkueet: