IS: TPS:llä oli kovat piipussa – seura yritti ostaa Mikko Mannerin ulos sopimuksestaan

IS: TPS:llä oli kovat piipussa – seura yritti ostaa Mikko Mannerin ulos sopimuksestaan

Ilta-Sanomat uutisoi, että TPS pyrki vahvasti kiinnittämään Kärppien päävalmentajan Mikko Mannerin. Seura yritti jopa ostaa hänen sopimustaan ulos.

Ilta-Sanomien mukaan Turun Palloseuraa ensi kaudella valmentava Raimo Helminen ei ollut seuran ykkösvaihtoehto. Lehden mukaan turkulaisten tähtäimessä oli Kärppien päävalmentaja Mikko Manner. Lehden mukaan TPS yritti jopa ostaa Mannerin ulos Kärpät-sopimuksestaan.

Peliyhtiö Supercellin rikkaiden omistajien Mikko Kodisojan ja Ilkka Paanasen tukema seura tarjosi lehden lähteiden mukaan syksyllä tiettävästi erittäin rahakasta sopimusta Mannerille, joka oli juuri ehtinyt tehdä sopimuksen ensi kaudesta Kärppien kanssa.

Lähteiden mukaan Manner kieltäytyi TPS:n tarjouksesta, koska hänen ykköstavoitteenaan on päästä johonkin ulkomaalaisen huippuseuraan keväällä 2021 päättyvän sopimuksensa jälkeen. IS:n tietojen Manner neuvotteli jo viime syksynä sopimuksesta SC Bernin kanssa.

Manner sai tarjouksen ennen marraskuun loppua, jolloin seura palkkasi uudeksi urheilutoimenjohtajakseen Rauli Uraman. Turun Palloseuran toimitusjohtajan Santtu Jokisen mukaan seuran valmentajakartoituksesta vastasi tuolloin hallituksen jäsen Erkka Westerlund.  Jokinen myöntää IS:lle seuran olleen kiinnostunut Mannerista, mutta ei vahivstanut tietoa ulosostoyrityksestä.

– Hallituksemme valtuuttamana Westerlund etsi joukkueelle uutta päävalmentajaa syksyllä. Hän varmasti kartoitti kaikkien potentiaalisten suomalaisten huippuvalmentajien tilanteen. Käsittääkseni Mannerilla oli sopimus Kärppiin ja homma tyssäsi ilmeisesti jo siihen, Jokinen kertoi lehdelle.

– Syksyllä tilannettani selvitti muistaakseni kaikkiaan viisi suomalaisseuraa. Tein niille kaikille selväksi, että halusin jatkaa vielä vuoden Oulussa, Manner itse kommentoi huhuja.

IS kertoo, että huhujen mukaan Kari Jalonen olisi palaamassa TPS:n päävalmentajaksi ensi kauden jälkeen. Jalonen teki viime syksynä yksivuotisen jatkosopimuksen sveitsiläisen SC Bernin kanssa ja sen oli määrä päättyä juuri keväällä 2021. Jalonen sai kuitenkin tammikuun lopussa potkut Bernistä.

–  Olen tietysti tietoinen erilaisista TPS:ään kohdistuneista huhuista, myös niistä Kari Jaloseen liittyvistä. Tilanne on kuitenkin nyt se, että meillä ei ole sopimusta kenenkään valmentajan kanssa kaudesta 2021–2022. Me luotamme Raimo Helmiseen ja hän on tietysti tällä hetkellä ykkösvaihtomme jatkamaan tehtävässään ensi kauden jälkeen, Jokinen toteaa.

Tsekkaa myös: Kyselytutkimus paljastaa – merkittävä osa seuran faneista haluaisi, että Jokerit palaisi Liigaan

Jaa tämä:

Joukkueet:

Aiheeseen liittyvät julkaisut