TPS:n A-junnulla todettu koronavirustartunta – kaksi liigapelaajaa asetettu karanteeniin

TPS Lauri Tukosen sopimus - pallomeri.net

TPS:n Liiga-joukkueessa on todettu koronavirustartunta, jonka johdosta myös kaksi altistunutta pelaajaa on asetettu karanteeniin. Asiasta uutisoi Elmo-lehti.

TPS aloitti viime viikolla pelaajien kuntotestit, joka aiheutti varsinkin pelaajayhdistyksessä suurta vastustusta, sillä heidän ohjeistuksensa mukaan seurojen ei pitäisi järjestää pienryhmäharjoittelua niin kauan kuin Suomessa on poikkeustila voimassa.

Turkulaisseuran toimitusjohtaja Santtu Jokinen perusteli MTV:n haastattelussa kuntotestien aloittamista sillä, että pelaajien turvallisuudesta huolehditaan

Mainos alkaa

– Emme missään tapauksessa halua vaarantaa pelaajiemme terveyttä. Se olisi typerää. En ymmärrä pelaajayhdistyksen pelkoa. Meidän huolemme pelaajien terveydestä on varmaan isompi kuin pelaajayhdistyksellä. He ovat meidän arvokkaita työntekijöitämme, ja haluamme pitää heistä huolta, Jokinen totesi MTV:n haastattelussa.

Elmo-lehden mukaan nyt TPS:n joukkueessa on todettu ensimmäinen koronavirustartunta. Lehden mukaan tartunta on todettu A-juniorien pelaajalla, joka on ollut Liiga-joukkueen mukana pienryhmäharjoittelussa. Elmo-lehden mukaan tartunnalle on altistunut kaksi Liiga-joukkueen pelaajaa, jotka on asetettu karanteeniin.

Samassa yhteydessä todetaan myös, että turkulaisseura on informoinut pelaajia tilanteesta ja harjoitusten on tarkoitus jatkua taas torstaista eteenpäin.

TPS julkaisi hieman myöhemmin asiasta oman tiedotteensa, jossa seura vahvistaa tartunnan, mutta kiistää, että pelaaja olisi ollut mukana liigajoukkueen harjoituksissa.

– Vapaa-ajallaan tartunnan saaneen pelaajan kautta altistuneet kaksi TPS:n Liiga-pelaajaa ovat lääkärin ohjeistuksen mukaisesti omaehtoisessa karanteenissa toistaiseksi, tiedotteessa todetaan.

TPS:n lääkärin Niklas Lindblad kertoo tiedotteessa, että maanantaina alkanutta harjoittelua on toteutettu annettuja ohjeita noudattamalla ja lähikontakteja asianmukaisesti välttämällä. Lindbladin mukaan tästä syystä altistuneiden Liiga-pelaajien mukanaolo harjoituksissa ei ole aiheuttanut muille altistumisuhkaa.

– Arki jatkuu suunnitellusti turvallisessa ympäristössä ohjeita noudattamalla vapaa-ajalla kuin harjoittelussa. Tässä kohtaa tulee esille vastuullisuus siihen, että yleisiä annettuja ohjeita noudatetaan ja joukkueen lääkärin tarkennettuja ohjeita noudatetaan, Lindblad linjaa tiedotteessa.


Joukkueet: