TPS julkaisi taloudellisen tuloksensa – teki karmaisevat tappiot viime kaudesta

TPS

HC TPS Turku Oy julkaisi tilinpäätöksen kaudesta 2022-2023. Se ei ole todellakaan kaunista luettavaa.

Turkulaisseuran viime kausi oli tuloksellisesti heikko kaukalon puolella, mutta sen ulkopuolella tuli vielä pahemmin kylmää vettä niskaan.

Perjantaina julkaistu tilinpäätös paljastaa, että seura teki peräti 2,9 miljoonan euron tappiot viime kaudesta. Liikevaihto oli 11,7 miljoonaa euroa, joten se nousi edelliskauteen verrattuna. Kuitenkin tappiot kasvoivat merkittävästi, sillä edelliskaudella pakkasta kertyi 0,9 miljoonaa euroa.

Turkulaisseura ei varmasti selviäisikään ilman taustalla olevien rahoittajien tukea. Loputtomasti ratkaisu ei kuitenkaan onnistu, vaan tavoite on olla omavarainen siirtymäkauden jälkeen. Näin ollen seurassa käynnistetään tehostamisohjelma, jolla talous yritetään saada tasapainoon seuraavan kahden kauden aikana.

– Viime vuosien tappiot eivät olisi mahdollistaneet toiminnan jatkamista ilman merkittäviä rahoittajia seuran taustalla. Panostukset seuran kehittämiseen ovat luoneet hyvän perustan toiminnalle, mutta eivät ole tuoneet tavoiteltua tulosta ja taloudellista tasapainoa. Pääomistajien taloudellinen tuki riittää vielä suunnitellun tehostamisohjelman läpiviemiseen, minkä jälkeen seuran tulee toimia omavaraisesti, HC TPS Turku Oy:n hallituksen puheenjohtaja Kai Koskinen linjaa tiedotteessa.


Joukkueet: