TPS teki järjettömät tappiot viime Liiga-kaudesta

Lukko TPS Robin Press Karri Rämö - pallomeri.net

Liiga-seura TPS sijoittui viime kaudella todella komeasti toiseksi. Se ei kuitenkaan organisaation kassassa näkynyt, sillä tappiot olivat jättimäiset.

Koronapandemia ja siitä johtuvat rajoitukset ovat olleet iso ongelma urheiluseuroille. Varsinkin Liigassa tulomenetykset olivat suuret, kun normaalisti täyttä pullottaneet katsomot jouduttiin pitämään tyhjinä.

Finaaliin edenneen TPS:n taloudellisessa tuloksessa tämä näkyi entistä kovemmin, kun pudotuspeleissäkin rajoitukset olivat päällä ja iso tulovirta jäi saamatta.

Mainos alkaa

Siitä huolimatta taloudellinen tappio oli suorastaan järkyttävä, sillä HC TPS Turku Oy:n liikevaihto oli 4,8 miljoonaa euroa ja tappiot olivat 2,6 miljoonaa euroa.

 – Jouduimme pelaamaan käytännössä tyhjille katsomoille joulukuusta aina kauden loppuun asti. Normaaliolosuhteissa merkittäväksi muodostuvat lisätuotot playoff-otteluiden lipunmyynnistä ja yhteistyökumppanimyynnistä jäivät saamatta. Kumppanimme olivat ymmärtäväisiä, mutta koronarajoitukset näkyivät erityisesti kauden aikana tapahtuvassa hospitality-myynnissä, jonka suhteellinen osuus koko kumppanimyynnistä on meillä erittäin merkittävä, taustoittaa HC TPS Turku Oy:n toimitusjohtaja Santtu Jokinen tiedotteessa.