TPS vahvistaa maalivahtiosastoaan – haaviin tarttui KHL-veskari

Andrei Karejev TPS / Pallomeri.net

TPS vahvistaa joukkuettaan uudella maalivahdilla. Uusi vahvistus on viime kaudella KHL:n Salavat Julaev Ufassa pelannut Andrei Karejev.

Turun Palloseura tiedotti maanantaina uudesta vahvistuksesta. Kolme viime kautta Juha Metsolan kakkosmaalivahtina KHL:n suurseura Salavat Julaev Ufassa pelannut Andrei Karejev siirtyy turkulaisseuran riveihin vuoden sopimuksella.

25-vuotias Moskovan Spartakin kasvatti on pelannut KHL:ää myös Metallurg Novokuznetskissa. Viime kaudella Karejev pelasi Ufassa 18 ottelua torjuntaprosentilla 91,8. Sitä edellisellä kaudella pelejä kertyi 17 torjuntaprosentilla 92,6.

Mainos alkaa

–  Kovia lukuja mihin tahansa sarjaan. Karejev on osoittanut olevansa hyvä maalivahti ja maalivahtivalmentajamme Ari Moisanen oli innoissaan, kun kuuli meidän saavan tämän luokan pelaajan joukkueeseen, totesi TPS:n pelaajatarkkailija Tomi Kallio Turun Sanomien haastattelussa.

– Kyseessä on teknisesti erittäin osaava maalivahti, joka on pelannut jo kauan KHL:ssä. Odotusarvo on varmasti iso niin pelaajalla kuin seurallakin, kommentoi puolestaan Moisanen seuran tiedotteessa.

–  Karejev haluaa ottaa seuraavan askeleen urallaan ja juuri sellaisia pelaajia me olemme hakeneet. Hän oli jumiutunut Ufassa Metsolan kakkoseksi ja haluaa nyt eteenpäin, jatkaa Kallio.

TPS:n lähtökohtainen ykkösmaalivahti on ollut Rasmus Tirronen, joka toipuu viime kauden päättäneestä lonkkaoperaatiosta. Karejevin tulo lisää maalivahtien kilpailua pelipaikasta.

– Halusimme rutinoituneen maalivahdin maalivahtiosastollemme. Samalla saamme myös Tirroselle aikaa ja rauhaa jatkaa hyvin edennyttä kuntoutusprosessiaan, kertoo Moisanen.

- Saamme aikaan hyvän kilpailutilanteen. Halusimme lisäksi varmistaa, että maalivahtipelimme on kovaa tasoa heti kauden alusta, näkee Kallio.

Karejev saapuu Turkuun intoa täynnä.

– Haluan kehittyä entistäkin paremmaksi maalivahdiksi. Tiedän, että Turussa on aika mennä urheilullisesti eteenpäin ja haluan olla siinä tarinassa mukana, sanoo Karejev TPS:n tiedotteessa.

Lue myös: AHL teki vaikean päätöksen – kausi päättyy välittömästi, mestaruutta ei jaeta


Joukkueet: