TPS joutuu vielä jännittämään – Turku jätti hallipäätöksen pöydälle ja asetti kuusi ehtoa

TPS joutuu vielä jännittämään – Turku jätti hallipäätöksen pöydälle ja asetti kuusi ehtoa

TPS:n käyttöön kaavaillun uuden areenan kohtalo jäi vielä maanantaina epäselväksi, kun Turun kaupunginhallitus lykkäsi päätöksen tekemistä.

Turun kaupunginhallitus käsitteli maanantain kokouksessaan, että esittääkö se kaupunginvaltuustolle periaatepäätöstä niin sanotun Ratapiha-hankkeen monitoimiareenaan investoimisesta. Hallitus ei saanut päätöstä aikaan, vaan siirsi päätöksen tekemisen tulevaisuuteen. Lykkäämistä esitti kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lauri Kattelus ja sitä kannatti 2. varapuheenjohtaja Mika Maaskola.

Halli-investoinnin suuruus olisi 30 miljoonaa euroa. Kattelus oli ilmoittanut jo etukäteen julkisesti vastustavansa esitystä. Hän kirjoitti sunnuntaina, että hänen mielestään investoimispäätös on mahdollinen vasta, kun koronakriisin vaikutuksista on syntynyt kokonaiskuva ja kaupunki on saanut varmuuden Ratapiha-hankkeen toteutumisesta.

Ratapiha-hanketta ajavan Turun Ratapihan Kehitys Oy:n hankejohtaja Ilkka Kilpimaa sanoi sunnuntaina Turun Sanomille, että jos kaupunki ei lähde mukaan, niin hankkeen taakse ei tulla saamaan yksityistä rahoitusta ja silloin koko hanke myös kaatuisi.

Areena on vain pieni osa koko Ratapiha-hanketta, joka on elämys- ja tapahtumakeskittymä. Se sisältää areenan lisäksi muun muassa asuntoja, perhematkailuun suunnatun elämyskeskuksen sekä tornihotellin. Koko hankkeen alustava kustannusarvio on 530 miljoonaa euroa.

Ennen päättämisen lykkäämistä kaupunginhallitus loi reunaehdot mahdolliselle sijoituspäätökselle. Ehtoja listattiin yhteensä kuusi kappaletta. Kyse olisi siis esityksestä, jonka kaupunginhallitus veisi kaupunginvaltuuston päätettäväksi. Kaupunginhallitus kokoontuu seuraavan kerran 4. toukokuuta, eikä vielä ole tiedossa otetaanko asia tuolloin uudestaan käsittelyyn.

Turun kaupunginhallituksen ehdot TPS:n areenaprojektiin investoimiselle:

1. Elämyskeskus-hanke toteutuu areenaa ja asumista laajempana kokonaisuutena
2. Kaupunki sijoittaa vain areenan omistavaan yhtiöön
3. Kaupungin sijoitus on enintään 30 miljoonaa euroa ja enintään 49,9 prosentin omistusosuus areenayhtiöstä. Kaupungin vastuun yhtiömuodosta riippumatta tulee rajoittua sen 30 miljoonaan, mukaan lukien myöhemmät yhtiösopimukset tai osakassopimukset ja niiden ehdot
4. Areenayhtiön oman pääoman tuottotavoitteen tulee vastata alan sijoitusten yleistä markkinaehtoista tuotto-odotusta siten, että kaupunki on yhdenvertaisessa asemassa muihin sijoittajiin nähden, mukaan lukien myöhemmät yhtiösopimukset tai osakassopimukset ja niiden ehdot
5. Areenan katsomopaikkojen, pukutilojen ja muiden fasiliteettien tulee mahdollistaa kansainvälisten tapahtumien järjestäminen
6. Maankäytön osalta hankeyhtiö sitoutuu toteuttamaan elämyskeskushankkeen edellyttämän infrastruktuurin kustannuksellaan kaupungin hyväksymien suunnitelmien mukaisesti ja kaupungin valvonnassa, pois lukien vesihuolto ja energian verkostoinvestoinnit

Lue myös: NBC listasi: Näillä NHL-joukkueilla tulevaisuus näyttää parhaalta

Jaa tämä:

Joukkueet:

Aiheeseen liittyvät julkaisut