Lahjamaalit menivät tasan Turussa – EIF-veskari yllätettiin housut kintuissa, TPS-vahti imuroi nolosti

Aati Marttinen TPS

Ykkösen ottelu TPS:n ja EIF:n välillä äityi trilleriksi, mutta mukaan mahtui myös hetkiä, jotka eivät olleet maalivahtipelin juhlaa.

Ykkösen torstai-illan kierroksen ottelu Turun Palloseuran ja Ekenäs IF:n välillä sai huiman lopun, kun vierasjoukkue EIF nousi aivan ottelun lopussa tasoihin oltuaan jo varhaisessa vaiheessa kahden maalin tappioasemassa.

Ottelua sävytti myös se, ettei ilta ollut lopulta se uran kaikkein vahvin kummaltakaan maalivahdilta, sillä molemmissa päissä tapahtui maalivahdin kannalta nolompi takaisku.

Mainos alkaa:

Ensin kotijoukkueen Olli Jakonen yllätti EIF-vahti Hemmo Riihimäen ovelalla tavalla. Pallo pelattiin taaksepäin Riihimäelle, joka otti pallon haltuunsa, mutta ei katsellut juuri ympärilleen. Hän ei näin huomannut kohti juoksevaa Jakosta, joka liukui Riihimäen avauspotkun tielle. Jakosen prässin ansiosta pallo kääntyikin näin kohti tyhjää EIF-maalia ja ehti maaliviivan yli ennen kuin Riihimäki pääsi paikalle.

EIF:n nousun arkkitehdiksi nousi vaihtomies Kevin Moihedja, joka Jakosen tavoin teki joukkueensa molemmat maalit. Moihedjan ensimmäinen syntyi kuitenkin paikasta, josta pallon ei oikeastaan juuri koskaan pitäisi mennä maaliin. Suhteellisen kaukaa ja pienestä kulmasta ammuttu laukaus kuitenkin sujahti TPS-vahti Aati Marttisen haaroista sisään ja EIF nousi tämän ansiosta peliin mukaan.

Moihedja kruunasi iltansa ampumalla 2-2-maalin heti toisen jakson lisäajan alettua.

EIF-veskari Hemmo Riihimäki ei huomaa taustalta juoksevaa Olli Jakosta, joka prässää pallon suoraan maaliin:

TPS-vahti Aati Marttinen imuroi nolosti Kevin Moihedjan laukauksen längistään sisään:

Katso myös: HJK nappasi huiman voiton Eurooppa-liigan karsinnoissa – voittomaali oli todellinen kaunokainen


Joukkueet: ,