Video: TPS:n ja Ässien U16-harjoitusottelussa leimahti joukkotappelu – TPS-pelaajat valittivat pelikielloistaan

TPS Ässät U16-joukkotappelu / Pallomeri.net

TPS:n ja Ässien U16-joukkueiden välinen harjoitusottelu kuumeni loppuhetkillä joukkotappeluksi. Kaksi TPS-pelaajaa valitti pelikielloistaan.

16. elokuuta U16 SM-sarjajoukkueiden kesken pelatussa Scandic-turnauksessa nähtiin varsin tulikiven katkuinen pronssiottelu, jossa heitettiin suihkuun peräti kahdeksan pelaajaa. Ottelussa kohtasivat TPS ja Ässät.

Tilanne levisi käsiin, kun peliä oli jäljellä alle minuutti ja ottelu oli jo ratkennut, sillä TPS johti ottelua maalein 8-3. TPS-pelaaja meni kiekon kanssa kulmaan, kun kolme Ässien pelaajaa kävi vuorollaan ajamassa hänet vauhdilla laitaan. Tämä sai TPS-pelaajat puolustamaan joukkuetoveriaan ja painiottelu oli valmis. Molemmilta ajettiin neljä pelaajaa ulos.

Kärhämä roihahti rajusti liikkeelle, mutta hyytyi melko nopeasti, kun tuomarit tulivat riitapukarien väliin. Pelirangaistusten lisäksi pelaajille tuomittiin myös pelikieltoja. Kaksi TPS-pelaajaa ei tyytynyt tapauksesta saamiinsa kahden ottelun pelikieltoihin, vaan valitti siitä urheilun oikeusturvalautakuntaan.

Mainos alkaa

Oikeusturvalautakunnan pöytäkirjojen perusteella toinen pelaaja halusi lyhentää pelikieltoaan sillä perusteella, että oli liittynyt tappeluun ainoastaan puolustamaan joukkuetoveriaan. Oikeusturvalautakunta ei lämmennyt selitykselle, sillä hän saapui nahinaan pelitilanteen ulkopuolelta.

– Vaikka pelaajan todellisena tarkoituksena ja vaistovaraisena toiminnan motiivina olisikin ollut joukkuetoverinsa puolustaminen ja vaikka pelaaja ei selvästikään ole ollut tappelun aloittaja, hän on siihen osallistunut tavalla, josta määrättyä kahden ottelun pelirangaistusta ei voida pitää kohtuuttomana, oikeusturvalautakunta arvioi.

Toinen valittajista puolestaan koki joutuneensa Ässä-pelaajien hyökkäyksen kohteeksi ja vain puolustaneensa itseään. Siitäkään oikeusturvalautakunta ei ollut samaa mieltä, vaan katsoi tällä olleen mahdollisuus poistua tappelusta.

– Linjatuomarin siirtyessä rauhoittelemaan muita pelaajia kontallaan jäällä olevan vastustajan yllä luistimillaan alaspäin kumartuneena seisova pelaaja jatkaa vastustajansa riepottelemista, nostaa vastustajan pelaajan ylös, heittää tämän takaisin jäähän ja tekee ainakin yhden lyöntiliikkeen jäässä olevaa vastustajaansa kohti, päätöksessä todetaan.

Kummankin pelaajan kahden ottelun mittainen pelikielto pysyi näin ollen siis voimassa.

TPS:n ja Ässien U16-joukkudeiden harjoitusottelu meni lyömiseksi:

Katso myös: Video: Vegasin Ryan Reaves sikaili huolella – taklasi törkeästi vastustajaa päähän


Joukkueet: ,