Video: Tour de Francella rytisi jälleen – useampi kuski ajautui tieltä rotkoon karussa joukkokolarissa

Tour de France etappi 13 kolari / Pallomeri.net

Tour de Francen 13. etapilla nähtiin jälleen dramaattista rytinää, kun joukkokolarin takia tieltä suistui useampi kuski rotkon puolelle.

Tour de France on tänä vuonna tullut tunnetuksi kolareistaan ja lisää kyseistä sorttia saatiin perjantaina, kun 13. etapilla nähtiin irtosoran aiheuttama joukkokolari alamäessä 62 kilometriä ennen maalia. Hurjan näköisessä tilanteessa useampi kuski lensi tien vieressä olleen rotkon puolelle.

– Yhtäkkiä kaikki alkoivat jarruttaa. Kun tartuin jarrukahvoihini, osuin jo muiden renkaisiin. Irrotin oikean kenkäni polkimesta ja kaaduin oikealle puolelleni. Kolari oli aika raju ja ymmärsin, miksi kaikki olivat jarruttaneet. Tie oli täynnä pieniä kiviä ja me vain liu’uimme irtosoralla, Roger Kluge kuvaili tapahtumia Cycling Newsille.

Kluge oli yksi kolmesta heti kolarin jälkeen keskeyttäneestä kilpailijasta. Tanskalainen Sören Kragh Andersen oli myös mukana kolarissa ja oli yksi pahiten lentoa ottaneista kuskeista. Hänen ympäriajonsa päättyi ennen lauantain 14. etappia, koska hän sai mahdollisesti aivotärähdyksen.

– Olen pettynyt enkä haluaisi jättää ympäriajoa kesken. Sydämessäni toki tiedän, että tallin lääkintäryhmän ratkaisu on oikea, Kragh Andersen totesi tallinsa tiedotteessa.

Suurin osa kolarissa osumaa ottaneista kuskeista saatiin nopeasti paikattua paikan päällä ja he pääsivät jatkamaan kilpailua. Kaiken kaikkiaan rytäkästä selvittiin siis vähällä, mutta aineksia oli huomattavasti pahempaankin.

Tour de Francen 13. etapilla nähtiin pahan näköinen joukkokolari:

Katso myös: Video: Kisajärjestäjiltä uskomatonta sähellystä Timanttiliigassa – kelloa soitettiin kierrosta liian aikaisin