Video: KHL-treenipelissä mentiin rajojen yli – vastustaja teki Kunlun-pelurille rasistisen eleen nujakan päätteeksi

Torpedon pelaaja tekee rasistisen eleen Kunlun-pelaajalle / Pallomeri.net

KHL:n preseasonilla nähtiin ikävä tapaus, kun Kazzinc-Torpedon pelaaja teki rasistisen eleen Kunlun Red Starin pelaajalle nujakan päätteeksi.

KHL-kauteen valmistautuva kiinalaisseura Kunlun Red Star kohtasi VHL-seura Kazzinc-Torpedon harjoitusottelussa varhain sunnuntaiaamuna Suomen aikaa ja voitti ottelun maalein 2-1.

Tulos oli kuitenkin jälkipyykin kannalta täysin toissijainen asia, sillä tunteet kävivät ottelussa kuumina ja kaukalossa tapahtui myös ylilyönti.

Mainos alkaa

Erään tappelunujakan päätteeksi Torpedon Stas Petrosyania oltiin taluttamassa jäähylle, kun hän vielä jatkoi sanasotaansa Kunlunin Hu Yanin kanssa.

Viestiään tehostaakseen Petrosyan venytti sormellaan silmäkulmaansa tavalla, jota ei voi tulkita muuksi kuin rasistiseksi eleeksi kiinalaista Yania kohtaan.

Torpedo tiedotti ottavansa asian erittäin vakavasti.

– Seura vastustaa kaikkia rasismin, rotusorron, muukalaisvihan ja suvaitsemattomuuden ilmenemismuotoja. Koko seuran puolesta pyydämme anteeksi Kunlunilta sekä henkilökohtaisesti myös Hu Yanilta ottelussa nähdyn tapauksen myötä. Seurajohto on sakottanut Stas Petrosyania käytöksestä, joka rikkoo seuramme eettistä normistoa ja asiasta on hänen kanssaan käyty kehittävä keskustelu, Torpedon tiedotteessa kerrottiin.

Kazzinc-Torpedon Stas Petrosyan tekee rasistisen eleen Kunlun Red Starin Hu Yanille:

Tsekkaa myös: NHL:ään tulossa historiallinen muutos – pelipaitojen mainokset sallitaan