Video: Toronto oli onnettaren suosiossa – avaus- ja voittomaalissa mukana rekkalastillinen tuuria

Toronto Maple Leafs tuurimaalit

Toronto Maple Leafs kaatoi Buffalo Sabresin ja sai kiistatta käänteet sekä pomput puolelleen ottelun avaus- ja voittomaalissa.

Buffalo Sabres hävisi kotonaan Toronto Maple Leafsille maalein 5-4, mutta ja ottelussa oli, kuten tuloskin antaa ymmärtää, kosolti vaiheita ja väriä. Tappiosta erityisen katkeran Sabresille tekee se, että voittomaali syntyi 11.8 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua. Sapetusta tuskin alentaa myöskään se, että niin avaus- kuin voittomaalissakin oli valtavasti tuuria mukana.

Avausmaali nimittäin löysi tiensä Buffalon maalin perukoille, vaikka periaatteessa puolustus teki sen mitä pitikin ja mikä normaalisti olisikin riittänyt maalin estämiseen, mutta tämä vain oli Toronton ilta.

Maali näki päivänvalon avauserän alkuminuuteilla, kun Toronton David Kämpf ajoi kohti Buffalon maalia ja sai onnekkaan pompun kautta tilaisuuden ampua. Veto kuitenkin epäonnistui täydellisesti, sillä Buffalon pakki pääsi häiritsemään ja Kämpfin laukauksesta tuli todellinen lehmän henkäys, joka vain vaivoin lähti edes lavasta liikkeelle.

Useimmiten maalin syntyminen riippuu siitä onnistuuko laukaus vai ei, mutta tämä oli yksi niistä tilanteista, joka toimi peilikuvan lailla. Kämpf nimittäin onnistui upottamaan kiekon Buffalon maaliin juuri siksi, että veto epäonnistui. Kiekko lirui jäässä olleen pakin alta ja jatkoi suoraan takana olleen maalivahdin längistä jäätä pitkin aina maalin perukoille.

Dramaattinen voittomaali sen sijaan oli sitä luokkaa, että noin kahdeksan kertaa kymmenestä se olisi mennyt joka tapauksessa sisään, mutta tällä kertaa maalissa oli myös valtava tuurielementti, jota tosin ei heti kukaan huomannut.

Vasta myöhemmin hidastus osoitti, että Toronto-pakki Morgan Riellyn laukaus kimmahti ristikosta jäähän ja sattui osumaan pelialustaan juuri sopivasti, että kiekko kiepsahtikin maalia kohti eikä siitä poispäin. Laukaus, jonka Rielly pääsi vapaalta askelmerkiltä ampumaan, oli vain niin kova, ettei pomppua huomannut edes tv-lähetyksen ensimmäisistä hidastuskulmista.

Toronto Maple Leafsin avausmaalissa on kosolti tuuria, kun David Kämpf sutii kiekon sisään:

Viuhkaa kävi ehdottomasti myös Morgan Riellyn voittomaalissa:

Katso myös: Video: Käsi kävi kuin höyryvasara – Patric Hörnqvist takoi Brayden Pointia harvinaisessa tappelussa


Joukkueet: