Toronto Maple Leafs koki pettymyksen – loppuhetkien tasoitus vietiin kirvelevästi videotarkistuksella

Sheldon Keefe Toronto Maple Leafs

Toronto Maple Leafs koki karvaan pettymyksen ottelussa Arizona Coyotesia vastaan, kun loppuhetkillä syntynyt tasoitus vietiin pois.

Toronto Maple Leafsin leirissä riittää varmasti parranpärinää siitä, millä tavalla ottelu Arizona Coytesia vastaan ratkesi. Toronto luuli jo tasoittaneensa pelin 39 sekuntia ennen loppua, mutta dramatiikkaa oli vielä luvassa.

NHL:ssä kaikki viimeisellä minuutilla tapahtuvat maalit tarkistetaan joka tapauksessa liigan tilannehuoneessa. Itse maalista ei sinänsä löytynyt vikaa, mutta tarkistus kattaa koko maalia edeltäneen vaihdon ja sieltä löytyi hetki, joka koitui Toronton kohtaloksi.

Kyseessä oli tilanne, jossa Toronton Morgan Rielly yritti ottaa ilmassa ollutta kiekkoa alas pelattavaksi, mutta kiekko ohjautuikin hänen kädestään suoraan joukkuetoverille. Tilannehuone tulkitsi teon käsisyötöksi, jonka perusteella maali hylättiin.

Riellyn kädestä kiekko meni ensin Arizonan Clayton Kellerin jalkoihin. Kiekko ei kuitenkaan teknisesti ottaen ollut koskaan hänen hallussaan, joten käsisyöttö ei tässä välissä purkautunut. Mielenkiintoiseksi tulkinnan tekee kuitenkin se, että Keller huitaisee mailallaan Riellya käteen ja tämän vuoksi kiekko ei ollut missään kohtaa oikeastaan Riellynkaan kontrollissa.

Arizona teki hetkeä myöhemmin tyhjiin loppulukemat 4-2.

Toronto Maple Leafs menetti tasoitusmaalinsa, kun edeltävässä tilanteessa todettiin tapahtuneeksi käsisyöttö:

Katso myös: Mikko Rantanen sai maalihanat auki – Nathan MacKinnon alusti maalin härskillä tavalla


Joukkueet: