TOP5-listaus: Näillä joukkueilla on eniten Stanley Cup -mestaruuksia!

St. louis blues stanley cup

Stanley Cup on Pohjois-Amerikan vanhin urheilupalkinto. NHL:n omistuksessa kyseinen pysti on ollut jo yli 100 vuoden ajan.

Matkan varrelle mahtuu monia mestareita, ja viimeisimpänä Stanley Cupin voittoa pääsi juhlimaan St. Louis Blues, jolle mestaruus oli seurahistorian ensimmäinen.

Vuosittain Stanley Cup on jettu keväästä 1915 saakka, ja tuona aikana eniten mestaruuksia on itselleen haalinut Montreal Canadiens, joka johtaakin tätä tilastoa varsin selvin lukemin.

TOP5-listaus – eniten Stanley Cup -voittoja vuodesta 1915 alkaen:

4-5. sija: Boston Bruins & Chicago Blackhawks

Molemmilla mestaruuksia: 6

Viimeisin mestaruus: Boston 2011, Chicago 2015

Vaikka Boston Bruins kuuluukin kiistatta koko viimeisen vuosikymmenen kovimpiin NHL-joukkueisiin, on sen edellisestä mestaruudesta ehtinyt kulua jo hyvä tovi, sillä Bostonissa juhlittiin viimeksi mestaruutta keväällä 2011. Tämän jälkeen joukkue on ollut kahdesti finaalisarjan häviävänä osapuolena, viimeksi tasan vuosi sitten.

Chicago Blackhawks on niin ikään viimeisen vuosikymmenen menestyjiä. Joukkue on edennyt viimeisen 10 vuoden aikana finaaleihin kolmesti – ja joka kerta se on pässyt juhlimaan myös mestaruutta (2010, 2013, 2015).

3. Detroit Red Wings

Mestaruuksia: 11

Viimeisin mestaruus: 2008

Detroit Red Wings nähtiin vuosien 1995-2009 välillä Stanley Cupin finaaleissa peräti kuudesti, ja näistä neljänä kertana se myös pääsi juhlimaan mestaruutta.

Kauas on tultu noista ajoista, sillä tällä kaudella joukkue oli NHL:n todellinen heittopussi: 71 ottelusta saldoksi kertyi peräti 49 tappiota. Pudotuspelit kyllä pelataan, mutta Red Wingsiä ei niissä tulla näkemään.

2. Toronto Maple Leafs

Mestaruuksia: 13

Viimeisin mestaruus: 1967

Toronto Maple Leafs juhli mestaruutta kolmena perättäisenä keväänä 1962-64 ja joukkue onnistui nappaamaan mestaruuden vielä keväällä 1967. Tuskin kukaan osasi ennustaa, että vielä vuonna 2020 tuota kyseistä mestaruutta muisteltaisiin Maple Leafsin viimeisenä.

Ehkäpä tänä vuonna torontolaisten ikuisuudelta tuntuva odotus vihdoin palkitaan…?

1. Montreal Canadiens

Mestaruuksia: 24

Viimeisin mestaruus: 1993

Suuri ja mahtava Canadiens; joukkue, joka aikanaan dominoi NHL-kaukaloita. Tästä dominoinnista puhuu omaa kieltään esimerkiksi se fakta, että vuosien 1956-1979 välisenä aikana Montrealissa juhlittiin mestaruutta peräti 15 kertaa.

Jääkiekkoa hengittävä kaupunki odottaakin seuraavaa Stanley Cupia kuin kuuta nousevaa, sillä alkaahan viimeisestä mestaruudesta olla pian jo 30 vuotta.

Lue myös nämä TOP5-listaukset:

Maailman suurimmat jäähallit

NHL:n kaikkien aikojen pistepörssi – Wayne Gretzky järjettömissä lukemissa

Leijonat ja kaikkien aikojen pistepörssi