NHL:n laajennusdraft 2021 – TOP 5 -pelaajat, joihin Seattle Krakenin kannattaisi iskeä

Kaapo Kähkönen Minnesota Wild Seattle Krakenin mahdollinen valinta / Pallomeri.net

Spekulaatiot Seattle Krakenin ja NHL:n laajennusdraftin ympärillä kiihtyvät, kun draftipäivä lähestyy, joten lisäsimme lusikkamme soppaan.

Keskiviikon ja torstain välisenä yönä NHL saa konkreettisesti 32. joukkueensa, kun Seattle Krakenin pukuosasto paljastaa valintansa NHL:n laajennusdraftissa. Vaihtoehtoja on paljon ja muut NHL-seurat jättivät yllättävän paljon laatupelaajia suojattujen pelaajien listansa ulkopuolelle, tosin suurin osa teki näin tietenkin vain pakon edessä.

Pallomeren toimitus listasi tarjolla olevien pelaajien listalta poimintansa viidestä kiinnostavimmasta pelaajasta, joihin Krakenin kannattaisi tarrata kiinni, kun tilaisuus tarjolla on.

TOP 5 -pelaajat, jotka Seattle Krakenin olisi syytä valita:

5. Yanni Gourde, 29v, hyökkääjä, Tampa Bay Lightning

– Tampa Bayn todella kimurantti palkkakattotilanne ja mielettömän kova rosteri takasi alusta lähtien sen, että Seattlelle avautuu mahdollisuus erittäin hyvän hyökkääjän naaraamiseen. Ondrej Palat olisi myös oivallinen valinta, mutta koska hänen sopimuksensa päättyy jo vuoden päästä ja Krakenin kuitenkin täytyy ajatella myös pidemmällä tähtäimellä, niin Gourden kaltainen monipuolinen pelaaja, joka on osoittanut tasonsa ja jolla on neljä vuotta sopimusta jäljellä, on liian mielenkiintoinen paketti ohitettavaksi. Semminkin, kun Gourde on tehnyt hyviä tehoja Tampan tunnetusti äärimmäisen kovan kärjen takaa, niin hänellä voisi hyvinkin olla kapasiteettia vielä nähtyä parempaan isommassa roolissa. Lisäksi Gourden sopimus on varustettu suhteellisen hyvällä 5 166 666 dollarin palkkakattolukemalla, eikä hän ole sopimuksen päättyessäkään millään muotoa ikäloppu, niin tässä liikkeessä on valtavasti järkeä kaikin tavoin.

4. Kevin Shattenkirk, 32v, puolustaja, Anaheim Ducks

– Huippupakkeja ei tässä draftissa ole jonoksi asti tarjolla, mutta muutama houkutteleva nimi listoilta sentään löytyy. Lopulta varmin valinta osuu Shattenkirkiin, jolla on kaksi vuotta sopimusta jäljellä varsin mukavalla 3,9 miljoonan dollarin palkkakattolukemalla. Shattenkirk on tehnyt läpi uransa hyvää jälkeä ilman suurempia heittelyitä, joten Kraken voi huoletta huutaa hänet pois listoilta.

3. Kaapo Kähkönen, 24v, maalivahti, Minnesota Wild

– Kähkönen on tehnyt tuloaan NHL:n parrasvaloja kohti hitaasti mutta tasaisen varmasti. Toissa kaudella AHL:n parhaaksi veskariksi valittu Kähkönen olisi vähintään erinomainen kakkosmaalivahti Krakenille heti ja viimeistään lähivuosina hänestä pitäisi kypsyä mainio ykkösvahti. Tarjolla olevista nuorista veskareista Kähkönen on heittämällä paras ja siten varma valinta.

2. Josh Bailey, 31v, hyökkääjä, New York Islanders

– Palkkakatto-ongelmien kanssa painiva Islanders jätti Baileyn suojaamatta ja tätä paikkaa ei kannattaisi jättää käyttämättä. Tasan viiden miljoonan dollarin palkkakattolukema, kolme vuotta vielä voimassa oleva sopimus ja tasainen tehoilu ovat arvoja, joiden varaan voi oikein mukavasti rakentaa. Jos tilastoja vain nopeasti vilkaisee, niin voisi äkkiä luulla, että Baileyn tehot olisivat laskussa. Kolmen viime kauden aikana tehoja on kuitenkin tullut hieman alle 0,7 per peli, mikä tarkoittaa täydellä kaudella vähän päälle 50 pistettä.

1. Vladimir Tarasenko, 29v, hyökkääjä, St. Louis Blues

– Tähän kohtaan oli tyrkyllä myös Jakub Voracek, joka tosin on hieman vanhempi ja kalliimpi, mutta maineeltaan parempi. Loistavaksi pelaajaksi tiedetyn Tarasenkon sädekehää on nakertanut kesällä paljastuneet tiedot siitä, että hän olisi riitautunut joukkuetovereidensa kanssa Bluesissa. Siitäkin huolimatta Tarasenko on sen kaliiberin tykki, ettei sen ohi kannata kävellä, sillä Tarasenko olisi satavarma ykkösketjun pelaaja, jos Kraken hänet päättäisi pitää. Mainitsimme Voracekin tässä myös siksi, että TSN:n toimittajan Frank Seravallin mukaan Kraken olisi sopinut Philadelphian kanssa isosta kaupasta. Tällöin Kraken valitsee Tarasenkon, myy hänet Philadelphiaan ja vaihdossa tulisi juurikin Voracek. Tämän päälle Kraken valitsisi itse draftissa puolustaja Robert Häggin. Mutta toteutuipa kauppa tai ei, niin Tarasenkon valitsematta jättämistä olisi vaikea perustella, koska hän on draftin paras pelaaja.

Tsekkaa myös: NHL:n laajennusdraft 2021 – tässä kovimmat nimet jotka jäivät suojaamatta!


Joukkueet: