TOP5-listaus: Tässä on NHL:n historian pisimmät pelikiellot!

TOP5

NHL:ssä on nähty vuosien varrella lukuisia massiivisia pelikieltoja. Tässä on TOP5-listaus pisimmistä pelikielloista. Tiesitkö, että pisin panna on peräti elinikäinen?

NHL TOP5-pelikiellot

5. Marty McSorley (Boston Bruins) ja Gordie Dwyer (Tampa Bay Lightning)

NHL:n pelottavimpiin kovanaamoihin lukeutunut ja muun muassa Wayne Gretzkyn suojelijana toiminut Marty McSorley pimahti vuonna 2000, kun mies lätkäisi törkeällä tavalla mailallaan Vancouver Canucksissa pelannutta Donald Brashearia. McSorley nappasi tempustaan koko loppukauden kestävän pelikiellon, jonka pituus oli lopulta 23 ottelua.

Samalla sijalla on myös Gordie Dwyer, jonka sikailu sijoittui samaan kauteen kuin McSorleyn. Dwyer nappasi pelikiellon kuitenkin jo harjoituskaudella, kun mies lähti jäähyaitiosta kaukaloon tappelemaan. Tuloksena oli 23 ottelun pelikielto.

Mainos alkaa:

4. Chris Simon (New York Islanders), Jesse Boulerice (Philadelphia Flyers) ja Raffi Torres (Phoenix Coyotes)

Historian neljänneksi pisimmän pelikiellon NHL:ssä jakaa peräti kolme pelaajaa. Näistä Chris Simon ja Raffi Torres ovat vieläkin ylempänä listalla, joten kyseessä on miesten NHL-uran toiseksi pisimmät pelikiellot. Se kertonee kaiken näistä hyökkääjistä.

Simon nappasi pelikieltonsa maaliskuussa 2007, kun mies huitaisi mailallaan New York Rangersin Ryan Hollwegia kupoliin. Simon sai loppukauden mittaisen pelikiellon, jonka vähimmäispituudeksi määrättiin 25 ottelua. Lopulta Simon oli sivussa 15 runkosarjan ottelua ja viisi pudotuspeliottelua. Näin ollen seuraava kausi alkoi vielä viiden ottelun pelikiellolla.

Myös Boulerice sai pelikieltonsa vuonna 2007, mutta tuo tapahtui jo seuraavan kauden puolella. Flyers-pelurin kausi keskeytyi 25 otteluksi lokakuussa Vancouver Canucksia vastaan, kun mies painoi poikittaisella mailalla Ryan Kesleriä päähän.

Puolestaan Raffi Torresin tapaus sattui vuonna 2012 ja se aiheutti valtavaa pahennusta, koska kovanaaman jyrän alle jäi Chicago Blackhawksin tähtipelaaja Marian Hossa. Pudotuspeleissä tapahtunut niitti oli yksi useista Torresin aivopieruista, koska kiekosta luopunut Hossa oli täysin puolustuskyvytön tilanteessa. Slovakialainen jouduttiinkin kuljettamaan kaukalosta ulos paarien kanssa.

3. Chris Simon (New York Islanders)

NHL:n historian kolmanneksi pisin pelikielto on Chris Simonin nimissä. Moni suomalainen lätkäfani saattaa muistaa teon vielä reilun 12 vuodenkin jälkeen, sillä kohteena oli tuolloin Pittsburgh Penguinsissa pelannut Jarkko Ruutu. Vaihtoaition edessä hämmentänyt Ruutu kaatoi jään pintaan, minkä jälkeen vieressä seissyt Simon polkaisi luistimellaan suomalaista. Tuloksena oli massiivinen 30 ottelun pelikielto.

2. Raffi Torres (San Jose Sharks) ja Shane Pinto (Ottawa Senators)

Listan toiselta sijalta löytyy Raffi Torres, jonka nimi aiheuttaa jo itsessään ihon värähtelyä, koska miehen sikailut kaukalossa tuskin ovat unohtuneet keneltäkään NHL:ää seuranneelta fanilta. Rajuin temppu nähtiin vuonna 2015, kun Torres jyräsi Anaheim Ducksin Jakob Silfverbergin todella häijyllä tavalla. Tämä ei mennyt myöskään kurinpidolta ohi, vaan tuloksena oli 41 ottelun pelikielto.

Ottawa Senatorsin Shane Pinto määrättiin syksyllä 2023 peräti 41 ottelun pelikieltoon, kun mies jäi kiinni NHL:n vedonlyöntisääntöjä rikkovasta toiminnasta. Hyökkääjä vapautui pannasta kauden 2023-2024 aikana.

1. Billy Coutu (Boston Bruins)

NHL:n TOP5-listauksen kärjessä oleva historian pisin pelikielto annettiin vuonna 1927, kun Boston Bruinsin Billy Coutu hermostui totaalisesti hävityn Stanley Cupin finaalin jälkeen. Mies kävi käsiksi otteluihin tuomareihin ja aloitti suuren joukkotappelun. Tuo teko jäi samalla miehen viimeiseksi, sillä Coutulle mätkäistiin elinikäinen pelikielto NHL:n puolelle. Puolustajan ura jatkui muutaman vuoden ajan CAHL:n ja AHA:n puolella, kunnes ura päättyi vuonna 1933.