TOP5-listaus: NHL:n maalivahtien kaikkien aikojen pistepörssi

TOP5-listaus: NHL:n maalivahtien kaikkien aikojen pistepörssi

TOP5-listaus tulee tällä kertaa NHL:n maalivahtien tehopisteiden puolelta. Tässä on NHL:n maalivahtien kaikkien aikojen pistepörssi!

NHL:n maalivahtien kaikkien aikojen pistepörssissä korkeimmalla oleva aktiivipelaaja on New York Rangersin Henrik Lundqvist, jolla on tehopisteitä 27 kappaletta. Se oikeuttaa 13. sijaan.

Korkeimmalla oleva suomalaisvahti on Kari Lehtonen, jonka tehot 0+28 oikeuttavat 12. sijaan. 44. sijalla oleva Tuukka Rask on aktiivipelaajista korkeimmalla oleva suomalainen.

TOP5: NHL:n maalivahtien kaikkien aikojen pistepörssi:

5. Mike Vernon

Ottelut: 782

Tehopisteet: 0 + 39

Maalivahtilegenda, joka muistetaan parhaiten Calgary Flamesin paidasta. Vernonin arvostuksesta kertoo se, että miehen pelipaita on jäädytetty kattoon Calgaryn toimesta. Pelasi NHL-urallaan lähes 800 ottelua ja voitti kaksi Stanley Cupia. Myös tehopisteitä uran varrelle mahtui, sillä Vernon kirjasi 39 syöttöpistettä.

4. Patrick Roy

Ottelut: 1029

Tehopisteet: 0 + 45

Tämä mies tuskin sen enempää esittelyjä vaatii. Roy oli yksi 80- ja 90-luvun parhaimmista maalivahdeista. Se näkyy myös saavutuksissa, koska tilille tuli Stanley Cup -voittoja peräti neljä kappaletta. Tämän lisäksi voitti kolmesti parhaalle maalivahdille annettavan Vezina Trophyn. Roy muistetaan myös mitä eriskummallisimmista tempuista, kuten siitä, että mies lähti harhauttamaan Wayne Gretzkyn ja luisteli kiekon kanssa yli punaviivan saaden kahden minuutin jäähyn.

3. Grant Fuhr

Ottelut: 868

Tehopisteet: 0 + 47

Grant Fuhrin nimissä on yhden kauden pelattujen otteluiden ennätys, sillä Fuhr pelasi kaudella 1995-1996 yhteensä 79 ottelua. Myös tehopisteitä uran varrelle mahtui kivasti, koska maalivahti oli alustamassa urallaan peräti 47 osumaa. Fuhr on todellinen Edmonton Oilersin legenda ja myös Fuhrin paita on jäädytetty.

Fuhrin tilillä on myös yhden kauden maalivahtien piste-ennätys, sillä mies tarjoili 14 syöttöpistettä kaudella 1983-1984.

2. Martin Brodeur

Ottelut: 1266

Tehopisteet: 2+ 45

Listan ainoa maalinteossa onnistunut maalivahti. Martin Brodeur onnistui vieläpä peräti kahdesti maalinteossa uransa aikana. Todellinen legenda, joka on yksi kaikkien aikojen parhaimmista maalivahdeista. Brodeur on pelannut maalivahdeista selvästi eniten otteluja historiassa, koska toiseksi eniten pelannut Roberto Luongo kirjasi yhteensä 1044 NHL-ottelua. Tämän lisäksi Brodeur on pelannut eniten nollapelejä NHL:n historiassa. Martin Brodeur on tietysti myös eniten maalivahdeista NHL-pelejä voittanut henkilö.

1. Tom Barrasso

Ottelut: 777

Tehopisteet: 0 + 48

Eniten NHL:ssä tehopisteitä kerännyt maalivahti on Tom Barrasso, joka loi valtaosan urastaan Pittsburgh Penguinsin ja Buffalo Sabresin paidassa. Tämän lisäksi pelejä kertyi tilille Ottawa Senatorsissa, St. Louis Bluesissa, Toronto Maple Leafsissa ja Carolina Hurricanesissa. Barrasso pääsi juhlimaan Stanley Cupin voittoa kahdesti ja Vezina Trophya kertaalleen. Tämän lisäksi tilille tuli vuoden tulokkaalle annettava Calder Trophy.

Lue myös:

TOP5-listaus: Tässä on Liigan kaikkien aikojen pistemiehet!

TOP5-listaus: Leijonat ja kaikkien aikojen pistepörssi

Tsekkaa myös sivuiltamme löytyvät listaukset eniten urallaan tienanneista urheilijoista, maailman arvokkaimmista urheiluseuroista, sekä maailman suurimmista jalkapallostadioneista!

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut