TOP5-listaus: Tässä on NHL:n historiassa eniten jäähyminuutteja keränneet pelaajat!

TOP5 NHL

NHL:ssä on historian saatossa nähty todellisia jäähykuninkaita, joiden minuuttimäärät ovat järjettömän suuria. Tässä listattuna historian pahimmat kovanaamat!

Rapakon takana ei enää nykypäivänä nähdä ihan vastaavia jäähyminuutteja kuin aikaisemmin historiassa. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että tappelut ja taklaukset ovat vähentyneet, koska peli on nopeutunut niin uskomattoman paljon.

Historian saatossa jäähymäärät ovat kuitenkin olleet niin älyttömän suuria, että on aika tehdä hieman katsausta sarjan pahimpiin kovanaamoihin.

TOP5 – Eniten jäähyminuutteja NHL:ssä keränneet pelaajat:

5. Bob Probert (3300 jäähyminuuttia)

Bob Probert oli yksi sarjan pelätyimmistä pelaajista, sillä mies saattoi jyrätä kaukalossa pystyyn kenet vain maalivahtia myöten. Rajut otteet kaukalossa heijastuivat myös kaukalon ulkopuolelle, missä huumeet ja alkoholi sekoittivat kuvioita. Myös lääkkeet tulivat kuvioihin, koska lukuisat kaukalossa tulleet iskut vaikuttivat miehen elämään. Myöskään vankila ei ollut tuntematon paikka tälle kaukaloiden kovanaamalle, jonka elämä sai traagisen päätöksen vuonna 2010, kun Probert lyyhistyi veneellään eikä mitään ollut enää tehtävissä.

Probert pelasi urallaan Detroit Red Wingsissä ja Chicago Blackhawksissa. Jäähyminuutteja miehelle kertyi uran varrella 3300 kappaletta. Probertin tilastoista nousee yksi kausi ylitse muiden, sillä kaudella 1987-1988 hyökkääjä voitti jäähypörssin, mutta sai tästäkin huolimatta kutsun NHL:n tähdistöotteluun, sillä tehoja syntyi kauden aikana kunnioitettavat 62 pistettä.

4. Marty McSorley (3381 jäähyminuuttia)

Marty McSorley NHL-ura alkoi kaudella 1983-1984 Pittsburgh Penguinsissa. Tämän jälkeen seurat vaihtuivat tiuhaan, koska pelejä kertyi tilille Edmonton Oilersissa, Los Angeles Kingsissä, New York Rangersissa, San Jose Sharksissa ja Boston Bruinsissa.

McSorley muistetaan kenties parhaiten Edmonton Oilersista, jossa mies toimi legendaarisen Wayne Gretzkyn suojelijana. Kaudet Edmontonissa toivat myös menestystä, sillä McSorley pääsi juhlimaan kahdesti Stanley Cupin mestaruutta. Nämä jäivät myös McSorley viimeisiksi mestaruuksiksi, koska loppu-ura sujui lähinnä jäähyaition puolella menestyksestä haaveillen.

3. Tie Domi (3515 jäähyminuuttia)

Tie Domi on varmasti suomalaisittain listan tunnetuin nimi, koska kanadalainen muistetaan Teemu Selänteen joukkuekaverina Winnipeg Jetsistä. Tämän jälkeen Domi siirtyi Toronto Maple Leafsiin, jossa kovanaama pelasi aina vuoteen 2006 asti, kunnes ura tuli päätökseen. Domi keräsi eniten jäähyminuutteja kaudella 1997-1998, kun lukema oli 365 minuuttia. Tuo riitti NHL:n jäähypörssissä vasta 14. sijaan, sillä voitto meni Dave Schultzille 472 minuutilla. Domi sai urallaan kerran “kunnian” olla jäähykuningas. Tuo tapahtui kaudella 1993-1994, kun mies pelasi Winnipeg Jetsissä.

2. Dale Hunter (3565 jäähyminuuttia)

Dale Hunter loi NHL-uransa Québec Nordiquesissa, Washington Capitalsissa ja Colorado Avalanchessa. Hunter pitää nimissään yhtä kyseenalaista ennätystä, sillä mies on eniten sarjan pudotuspeleissä jäähyjä kerännyt pelaaja 729 minuutilla. Kuitenkin runkosarjassa kärkipaikka jäi haaveeksi, koska Tiger Williams ehti istumaan vielä Hunteriakin enemmän jäähyaitiossa. Jos Hunter tunnettiin jäähyminuuteistaan, niin myös tehoja kertyi kunnioitettava määrä, koska 1409 peliä toivat tehot 323+697.

1. Tiger Williams (3971 jäähyminuuttia)

Listan kärjessä on Tiger Williams, joka pelasi sarjassa kausina 1974-1988. Williamsille kertyi vähemmän otteluita kuin Tie Domille ja Dale Hunterille, mutta tästäkin huolimatta jäähymäärä oli täysin omilla lukemillaan. Williams muistetaan parhaiten Toronto Maple Leafsin ja Vancouver Canucksin paidasta, mutta tämän lisäksi pelejä kertyi tilille Los Angeles Kingsissä, Detroit Red Wingsissä ja Hartford Whalersissa.

Williamsin uran kovimmat yhden kauden jäähymäärät nähtiin miehen uran toiseksi viimeisellä kaudella, kun 76 ottelussa tilille kertyi 358 jäähyminuuttia.

Muut TOP5-listaukset:

Historian pisimmät jääkiekko-ottelut

Eniten urallaan tienanneet urheilijat

Maailman arvokkaimmat urheiluseurat

Maailman suurimmat jalkapallostadionit