TOP5: Näiltä suomalaisilta odotetaan NHL-läpimurtoa

nhl hockey jääkiekko stanley cup ducks blackhawks pallomeri.net
nhl hockey jääkiekko stanley cup ducks blackhawks pallomeri.net

NHL-kauden alkuun on enää alle viikko. MTV Sport nosti esille viisi suomalaispelaajaa, joilta odotetaan lopullista läpimurtoa.

Listan pelaajat ovat päässeet väläyttelemään NHL:ssä, mutta yksikään heistä ei ole vielä pelannut täyttä kautta kirkkaimmissa valoissa. Lähdetään alhaalta liikkeelle.

5. Jyrki Jokipakka

Mainos alkaa:

24-vuotias suomalaispuolustaja aloitti viime kauden AHL:n puolella, mutta murtautui jopa hieman yllättäen Dallasin vakiokokoonpanoon ja pelasi lopulta 51 ottelua NHL:ssä. Kolmospakkiparissa pelannut Jokipakka ei vielä saanut maalitiliään auki, mutta hyökkäyspään tehot eivät olleetkaan hänen vastuullaan. Nyt nuorukaisella on takataskussa tuore yhden suunnan sopimus eli lähtökohtaisesti hän pelaa koko kauden ylhäällä.

Dallasin puolustus kuului viime kaudella liigan heikoimpiin. Jokipakalta ja koko joukkueen puolustukselta odotetaan nyt tasonnostoa. Samalla suomalainen voi osoittaa kuuluvansa NHL:ään pysyvästi.

4. Joni Ortio

Kahdella viime kaudella Ortio on saanut vain makupalan NHL-maalivahdin arjesta pelattuaan yhteensä vain 15 ottelua Calgaryn paidassa. Nyt on näytön paikka. 24-vuotias Ortio ei ole aiemmin urallaan ollut yhtä tasavertaisessa asemassa ennen NHL-kauden alkua, kun Calgaryn koko maalivahtikolmikolla – Jonas Hiller, Karri Rämö ja Ortio – on yksisuuntaiset sopimukset.

Ketkä sitten ovat listalla kolmen kärjessä? Lue lisää MTV Sportin sivuilta TÄSTÄ LINKISTÄ.